«Εργοτάξιο» οι Αρχάνες για τον Κάρολο και την Καμίλα

Σκούπες και χορτοκοπτικά έχουν πάρει «φωτιά». Συνεργεία δουλεύουν «πυρετωδώς», επισκευάζοντας μάντρες και σπασμένες πλάκες. «Να έρχονται μια φορά τον μήνα ο Κάρολος και η Καμίλα, για να γίνουν οι Αρχάνες… καινούριες» αστειεύονται οι κάτοικοι.

Οι Αρχάνες θα «φορέσουν» τα γιορτινά τους για να υποδεχθούν τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο και την δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα. Ο γραφικός οικισμός θυμίζει… εργοτάξιο, καθώς στα σημεία που θα επισκεφθεί το πριγκιπικό ζεύγος βρίσκονται από νωρίς το πρωί συνεργεία που καθαρίζουν, βάφουν, αντικαθιστούν καμένες λάμπες, επιδιορθώνουν μάντρες και πεζούλια και στερεώνουν νέες πλάκες με τσιμέντο.

αρχάνες-πλατεία-παναγίας-κάρολος-τραπέζια

Καινούριες πινακίδες και “μπαλώματα” στις μάντρες

Στον δρόμο που οδηγεί στις Αρχάνες, συνεργεία του δήμου καθαρίζουν τα ξερά χόρτα. Στην είσοδο του οικισμού έχουν τοποθετηθεί ολοκαίνουριες πινακίδες και στο γήπεδο της περιοχής εργάτες «μπαλώνουν» την μάντρα με πέτρες και τσιμέντο. Στην πλατεία της Παναγίας, έχουν ήδη πάρει θέση τα τραπέζια για τα παραδοσιακά προϊόντα (αλλαντικά, τυριά, λάδι, βότανα, κρασί κλπ), που θα παρουσιαστούν στον πρίγκιπα Κάρολο και την δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα. Και στην διαδρομή που θα ακολουθήσουν Κάρολος και Καμίλα για να φθάσουν και να φύγουν από τις Αρχάνες, ελέγχονται όλες οι λάμπες και οι κολόνες φωτισμού.

αρχάνες-εργοτάξιο-για-τον-κάρολο

“Να έρχονται πιο συχνά, Κάρολος και Καμίλα”

Ένα… πλήρες «λίφτινγκ», λοιπόν, στις Αρχάνες, για τον Κάρολο και την Καμίλα, με τους κατοίκους να λένε ότι «αν είναι να γίνονται τόσα έργα στην περιοχή μας, να τους έχουμε εδώ μια φορά τον μήνα!».

Διαβάστε επίσης