“Καφενεία (άλλοτε και τώρα)” στην πλατεία του Λάκκου

“Καφενεία (άλλοτε και τώρα)” στην πλατεία του Λάκκου

Εικόνες “μικρές” και καθημερινές, που “ξυπνούν” μνήμες μιας άλλης εποχής. Μια παρέα μαζεμένη γύρω από το παλιό τραπέζι. Ένα μπρίκι με καφέ που σιγοβράζει. Κουβέντες, γέλια, ρυτίδες στα μάγουλα. Φιλίες που “γεννήθηκαν” σε μια παρτίδα τάβλι. Ένας δίσκος με κεράσματα. Απλότητα, νοσταλγία και ανθρωπιά, στην έκθεση “Καφενεία (άλλοτε και τώρα)” της Ε.Φ.Ε.Κ., στην πλατεία του Λάκκου.

Η έκθεση “Καφενεία (άλλοτε και τώρα)” στον Λάκκο είναι μια από τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που “φιλοξενεί” η πόλη του Ηρακλείου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018”. Φωτογράφοι – μέλη της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης (Ε.Φ.Ε.Κ.) ενώνουν τις δυνάμεις τους και μοιράζονται με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης “μικρές”, όμορφες, καθημερινές στιγμές, με κεντρικό θέμα τα (παλιά και σύγχρονα) καφενεία.

Καφές, χρώματα και ρυτίδες

Ο φωτογραφικός φακός εστιάζει σε πρόσωπα που μαζεύονται γύρω από το τραπέζι, μοιράζονται τα νέα, τα προβλήματα, τις αγωνίες τους. Σε παλιά αντικείμενα που κρέμονται στον τοίχο ενός πέτρινου καφενείου. Σε έναν δίσκο με καλτσούνια. Σε ένα φλιτζάνι με καφέ. Στα φύλλα της τράπουλας που αλλάζουν χέρια. Σε ένα ρυτιδιασμένο μέτωπο. Σε ένα παλιό κάδρο. Στο πολύχρωμο τραπεζομάντιλο. Στα παραδοσιακά καφενεία, που αποτελούν μέρος της παράδοσης αυτού του τόπου.

Η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας της Ε.Φ.Ε.Κ., στην πλατεία του Λάκου, θα υποδέχεται το κοινό ως την λήξη του φεστιβάλ “Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018” (Παρασκευή 6 Ιουλίου, βράδυ). Αξίζει να την “εξερευνήσετε”…

Διαβάστε επίσης