Στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στην Βόνη

Στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στην Βόνη

Χιλιάδες πιστοί ανηφορίζουν από χθες στην Βόνη Ηρακλείου, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Αγίας Μαρίνας, που θεωρείται θαυματουργή. Σε εξέλιξη το μεγάλο πανηγύρι στο χωριό, με δεκάδες πάγκους και με το καπρικό να έχει την… τιμητική του. Δείτε φωτογραφίες από το πανηγύρι.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας (αρκετοί καταφθάνουν πεζή, από την Επισκοπή, το Θραψανό, το Σγουροκεφάλι, ακόμα και από το Ηράκλειο, εκπληρώνοντας ένα τάμα) ανηφορίζουν από χθες στην Βόνη, για να ζητήσουν την ευλογία της Αγίας Μαρίνας, που θεωρείται προστάτιδα των παιδιών. Το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στην Βόνη είναι ένα από τα μεγαλύτερα που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι στην Κρήτη. Το χωριό υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες, από κάθε γωνιά του νησιού, αλλά και από την υπόλοιπη χώρα.

Από τα ξημερώματα οι πιστοί στην μονή Αγίας Μαρίνας

Στην ιερά μονή της Αγίας Μαρίνας, οι πρώτοι επισκέπτες φθάνουν νωρίς το πρωί. Προσκυνούν την (“φορτωμένη” με τάματα) εικόνα, που έχει συνδεθεί με πολλά θαύματα. Ανάβουν ένα κερί, παίρνουν άρτο και αντίδωρο και ύστερα ξεκουράζονται στο προαύλιο του ναού.

Πάγκοι, σουβλάκια και καπρικό

Οι πλανόδιοι απλώνουν την πραμάτεια τους στους πάγκους. Τα κάρβουνα ανάβουν από νωρίς. Τα τραπέζια στρώνονται και περιμένουν τους επισκέπτες. Τα σουβλάκια και το καπρικό έχουν την… τιμητική τους. Οι ηλικιωμένοι πιάνουν τις “καλές” θέσεις στα καφενεία, “χαζεύουν” τους περαστικούς και κουβεντιάζουν μαζί τους.

Αν θέλετε να επισκεφθείτε την Βόνη για το πανηγύρι, ενημερωθείτε εδώ για τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ (από Ηράκλειο προς Βόνη και αντίστροφα). Έξω από το χωριό υπάρχουν χώροι στάθμευσης (περίπου 500 – 600 μέτρα μακριά από την μονή Αγίας Μαρίνας).

Διαβάστε επίσης