Η Χερσόνησος κάνει… «ρουά ματ» με Διεθνές Τουρνουά Σκακιού

Η Χερσόνησος κάνει… «ρουά ματ» με Διεθνές Τουρνουά Σκακιού

Με συμμετοχές από 14 χώρες το Διεθνές Τουρνουά Σκακιού στην Χερσόνησο. «Πλούσιο» πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ατομικούς και ομαδικούς αγώνες, εκδρομές και προβολές ταινιών με θέμα το σκάκι.

«Ραντεβού» στην Χερσόνησο για το Διεθνές Τουρνουά Σκακιού, που θα διεξαχθεί από τις 17 ως τις 24 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Lyttos Beach, δίνουν σκακιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή σκακιστές από 14 χώρες (Ελλάδα, Βέλγιο, Αγγλία, Νορβηγία, Ρωσία, Ολλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιράν, Καζακστάν, Μολδαβία, Αίγυπτος). Ανάμεσά τους και 12 κάτοχοι τίτλων, ενώ η λίστα των συμμετεχόντων, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, μεγαλώνει συνεχώς.

Διεθνής προβολή

Το Διεθνές Τουρνουά Σκακιού στην Χερσόνησο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Συνδιοργανωτές είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Χερσονήσου, η ΣΑ Χερσονήσου, το Ηράκλειο ΟΑΑ και το ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ. Η διοργάνωση έχει την στήριξη της περιφέρειας Κρήτης. Στόχος των διοργανωτών είναι το Διεθνές Τουρνουά Σκακιού να εξελιχθεί (σε βάθος τριετίας) σε ένα από τα κορυφαία τουρνουά της Ευρώπης. Οι αγώνες θα καλυφθούν από την κορυφαία πλατφόρμα σκακιού στον κόσμο (chess24.com). Θα υπάρξει, επίσης, ζωντανή μετάδοση στο youtube και αφιερώματα σε ιστοσελίδες του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις, όπως ατομικούς και ομαδικούς αγώνες, προβολές ταινιών και εκδρομές στην Κρήτη. Για τους Ηρακλειώτες σκακιστές, παρέχεται δωρεάν μεταφορά προς τον χώρο του τουρνουά. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http://www.hersonissoschess.com

Διαβάστε επίσης