Η Κρήτη κάνει… ρουά ματ το 2019

Η Κρήτη κάνει… ρουά ματ το 2019

Διεθνής σκακιστικός προορισμός θα είναι η Κρήτη (και) το 2019, με το Ηράκλειο, την Χερσόνησο, τον Άγιο Νικόλαο και τα Ανώγεια να φιλοξενούν διεθνή τουρνουά. Δείτε τις μεγάλες διοργανώσεις, με γενικό τίτλο «Cretan Chess Tour», που θα υποδεχθεί το νησί, μέσα στο επόμενο έτος.

«Τρεις νομοί, 4 υπέροχοι προορισμοί, ιδανικές συνθήκες για σκάκι» είπε, για τις διοργανώσεις του 2019 («Cretan Chess Tour»), ο διευθυντής αγώνων, Κώστας Κλώκας.

Οι διεθνείς διοργανώσεις σκακιού που θα φιλοξενήσει η Κρήτη, το νέο έτος, είναι:

*29 Απριλίου – 27 Μαΐου (Ηράκλειο), κλειστό διεθνές τουρνουά GΜ/ΙΜ.

*8 – 14 Μαΐου (Χερσόνησος), διεθνές καμπ στο Lyttos Beach.

*15 – 23 Μαΐου (Χερσόνησος), 3ο διεθνές ανοιχτό τουρνουά στο Lyttos Beach.

*18 – 25 Αυγούστου (Ανώγεια), 8ο διεθνές τουρνουά.

*26 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου (Αγ. Νικόλαος), 1ο διεθνές τουρνουά.

*3 – 10 Σεπτεμβρίου (Ηράκλειο), 27ο ανοιχτό τουρνουά στο Galaxy.

*11 – 19 Σεπτεμβρίου (Ανώγεια), G/Μ, Ι/Μ, διεθνές τουρνουά.

Σε αυτά τα τουρνουά, θα προστεθούν τα τοπικά και πανελλήνια πρωταθλήματα, που θα φιλοξενήσει η Κρήτη.

Κάντε like στην σελίδα του kritimono.gr στο Facebook! Ειδήσεις, ρεπορτάζ, εικόνες, πρόσωπα, συνταγές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές διοργανώσεις, με ένα κλικ!

«Για την Κρήτη, το σκάκι είναι ο… βασιλιάς», ανέφερε, σε συνέντευξη τύπου για το «Cretan Chess Tour», ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης. «Τα παιδιά βρίσκουν μια εκπληκτική δραστηριότητα και εμείς τα στηρίζουμε» τόνισε ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανόλης Καλλέργης.

cretan chess tour-σκάκι

«Η Χερσόνησος έχει καθιερωθεί ως σκακιστικός προορισμός» είπε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Μαστοράκης. «Είμαστε πιστοί στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Το σκάκι έχει φέρει αρκετές επιτυχίες και το ενισχύουμε με μια μεγάλη διοργάνωση» σχολίασε ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, Χάρης Αλεξάκης.

Διαβάστε επίσης