Όλοι στο πλευρό του ΟΦΗ

Όλοι στο πλευρό του ΟΦΗ

Δηλώσεις στήριξης στον ΟΦΗ από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς του Ηρακλείου, μετά την ποινή υποβιβασμού που επιβλήθηκε στην κρητική ομάδα από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, για την οποία η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 θα καταθέσει έφεση, την στήριξη τους στην ομάδα εξέφρασαν οι:

Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης: «Η περιφέρεια Κρήτης εκφράζει την ένθερμη στήριξη της στον ΟΦΗ, αντιδρώντας στην πρωτοφανή και άδικη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να υποβιβάζει την ιστορική ομάδα της Κρήτης από την Α Εθνική Κατηγορία. Η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει τον υγιή Αθλητισμό, την ισονομία και ως εκ τούτου παραμένουμε συμπαραστάτες στη διοίκηση της ομάδας του ΟΦΗ μέχρι την τελική δικαίωση, ύστερα και από την εκδίκαση της έφεσης κατά της συγκεκριμένης απόφαση».

Βασίλης Λαμπρινός, δήμαρχος Ηρακλείου: “Με αφορμή την πρωτόδικη τιμωρία του ΟΦΗ από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, θέλω να δηλώσω ότι: ως δήμαρχος Ηρακλείου θα είμαι στο πλευρό της ομάδας στην προσπάθειά της να δικαιωθεί. Η ιστορία του ΟΦΗ και η υπερηφάνεια του κόσμου του, επιτάσσουν να μην ζητά χάρες και εξαιρέσεις. Επιτάσσουν, όμως, να ζητά ισονομία. Αυτήν απαιτούμε και αυτήν θα διεκδικήσουμε στο πλευρό της διοικήσεώς του”.

Ηλίας Λυγερός, επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες”: «Η απόφαση της ΕΠΟ για τον ΟΦΗ μόνο κάθαρση στον χώρο του αθλητισμού γενικότερα και του ποδοσφαίρου ειδικότερα δεν μπορεί να φέρει, από τη στιγμή που έχουν έλθει στο φως πολυάριθμες αντίστοιχες υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει αποφανθεί επιβάλλοντας ποινές.

Η ιστορία του ΟΦΗ είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του αθλητισμού στο Ηράκλειο και έτσι η Επιτροπή Εφέσεων, στην οποία θα προσφύγει η Κρητική Ομάδα, είμαστε βέβαιοι πως θα την δικαιώσει. Οι «Ενεργοί Πολίτες» στέκονται στο πλευρό του ιστορικού σωματείου του ΟΦΗ και στην προσπάθειά του για αληθινή ισονομία»

Γιώργος Σισαμάκης, επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο για όλους”: “Την οργή του φίλαθλου κόσμου της Κρήτης προκαλεί η απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ. Οργή γιατί βλέπουν για μια ακόμα φορά τον αθλητικό νόμο να εφαρμόζεται με δυο μέτρα και δυο σταθμά, την ώρα που οι ιθύνοντες εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία την βούλησή τους για εξυγίανση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, όχι μόνο αυτές οι εξαγγελίες μένουν στα λόγια, αλλά παρακολουθούμε ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ που λέγεται «Οι δικές μας ομάδες και οι …άλλοι».

Η εξοντωτική απόφαση για την ιστορική ομάδα του Ηρακλείου φυσικά και πρέπει να επανεξεταστεί. Ως επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» καλώ  τους συνυποψήφιους  Δημάρχους πέρα και πάνω από παρατάξεις, αλλά και τους θεσμικούς φορείς, να αναπτύξουμε ένα ενιαίο μέτωπο που αφορά στο Ηράκλειο και στην Κρήτη και να αντιπαλέψουμε την αδικία που επιχειρείται.

Γιατί πολύ φοβόμαστε ότι σήμερα είναι ο ΟΦΗ, αύριο θα είναι κάτι άλλο αν δεν εμφανιστούμε ενωμένοι απέναντι σε όσους επιχειρούν να απαξιώσουν κάθε δυνατή προσπάθεια που καταβάλλεται στην ελληνική περιφέρεια”.

Επιμελητήριο Ηρακλείου: “Σχετικά με την απόφαση υποβιβασμού τουΟΦΗ από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, και αφουγκραζόμενοι  τις έντονες διαμαρτυρίες επιχειρήσεων μελών μας αλλά και του απλού κόσμου, θέλουμε να δηλώσουμε την υποστήριξη και τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου η οποία ήταν και είναιδιαχρονικά δεδομένη όποτε κι όπου παραστεί ανάγκη.

Θεωρούμε ότι η απόφαση της ΕΠΟ αδικεί την κρητική ομάδα και είμαστε στο πλευρό της Διοίκησης και της ομάδας του ΟΦΗ προκειμένου να δικαιωθεί από την Επιτροπή Εφέσεων.  Η Π.Α.Ε ΟΦΗ είναι ένα μεγάλο και ιστορικό σωματείο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται  – ένα σωματείο που παλεύει με πολλές και αντίξοες συνθήκες αντιμετωπίζοντας χιλιάδες προβλήματα. Το Επιμελητήριο θα σταθεί στην προσπάθεια της Π.Α.Ε ΟΦΗ και θα στηρίξει τους αγώνες της”.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 κρατάει ως τώρα χαμηλά τόνους, ανακοινώνοντας, απλώς, ότι ενημερώθηκε για την απόφαση και θα καταθέσει έφεση.

Διαβάστε επίσης