Στην Χερσόνησο για σκάκι 450 παιδιά

Στην Χερσόνησο για σκάκι 450 παιδιά

Ο δήμος Χερσονήσου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου και η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου, τον ΟΑΑ Ηρακλείου και την περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν το Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Κρήτης. Στους αγώνες θα συμμετάσχουν περίπου 450 παιδιά. 

Το Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης (ΔΕΚΚ), στις Γούρνες, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να «ανακαλύψουν» και να αγαπήσουν το σκάκι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου, οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε κατηγορίες ανά τάξη (από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο), θα παίξουν 7 αγώνες – 4 το Σάββατο και 3 την Κυριακή. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε παιδί, αρκεί να βρίσκεται εγκαίρως στον χώρο των αγώνων.

Το Σάββατο, στις 15:00, θα γίνει η τελετή έναρξης και θα διεξαχθούν οι πρώτες 4 παρτίδες. Την Κυριακή, στις 10.00΄, οι αγώνες θα συνεχιστούν. Και στις 14.00΄, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές, ανά τάξη και θα ανακοινωθούν οι προκρίσεις, ανά κατηγορία, για το Ατομικό Παγκρήτιο Πρωτάθλημα.

Στο ΔΕΚΚ, αναμένεται να βρεθούν περίπου 450 παιδιά, προκειμένου να διασκεδάσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, παίζοντας σκάκι.

Ακολουθήστε το kritimono.gr στο Facebook!

Διαβάστε επίσης