Στην Κρήτη για… μπάσκετ 1000 μαθητές από 32 χώρες

Στην Κρήτη για… μπάσκετ 1000 μαθητές από 32 χώρες

Με την συμμετοχή 1.000 μαθητών, από 32 χώρες, θα διεξαχθεί στην Κρήτη, από τις 12 ως τις 20 Απριλίου, το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης. “Ανοίγουμε την αγκαλιά μας στα παιδιά, για αυτή την γιορτή του αθλητισμού” το μήνυμα του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη.

“Ραντεβού” στην Κρήτη, για να απολαύσουν το μπάσκετ και την χαρά του αθλητισμού, δίνουν τον Απρίλιο 1.000 μαθητές, από 32 χώρες. Εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF-Basketball) συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και συζήτησαν μαζί του για την διοργάνωση και για την προετοιμασία που απαιτείται.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ, θα αγωνιστούν 64 ομάδες, αγοριών και κοριτσιών, που θα λάβουν μέρος και σε άλλες, πολιτιστικές, εκδηλώσεις. Συνδιοργανωτές είναι το υπουργείο Παιδείας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, η περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Ηρακλείου. Την διοργάνωση υποστηρίζουν και οι δήμοι Χερσονήσου και Αρχανών-Αστερουσίων.

«Με χαρά, η Κρήτη ανοίγει την αγκαλιά της στους μαθητές που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης. Θα είναι μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, την οποία θα ευχαριστηθούν οι Έλληνες και ξένοι αθλητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Παράλληλα, θα προβληθεί διεθνώς η Κρήτη” ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης.

Διαβάστε επίσης