Το παραμύθι της Κυριακής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

  • In Life
  • 11/02/2019 15:24
Το παραμύθι της Κυριακής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το παραμύθι της Κυριακής, που θα παρουσιαστεί στις 17 Φεβρουαρίου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, είναι ένα παραμύθι… πλουμιστό. Μια ιστορία με τράγους, αίγες και βοσκούς, που….χορεύουν σούστα και μας “συστήνουν” την ασκομαντούρα!

Το παραμύθι της Κυριακής επιστρέφει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στις 11:00, η παιδαγωγός, Ευαγγελία Ορφανουδάκη και ο μουσικός, Αλέκος Φανουράκης, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στα «Πλουμιστά Παραμύθια για τράγους και αίγες». 

“Ένας τραγοπόδαρος ήρωας, που σκαρφαλώνει σαν κατσίκι στα βουνά, μοιραίνεται απ΄την Μοίρα του μεγάλο ριζικό. Ένας μικρός βοσκός πολεμά να καλοπιάσει φουριάρες (άγριες) αίγες, μα δεν υπολογίζει καλά. Τα γίδια μπήκαν στο μαντρί, ενώ από τα πατήματά τους εμπνεύστηκαν οι Χανιώτες κι έκαμαν χορό, την γιτσικιά την σούστα! Μα κι ένα όργανο μουσικό δεν θα γινόταν χωρίς την προβιά τους. Η ασκομπαντούρα! Να την γνωρίσουμε κι αυτή!

Αντλώντας υλικό από τον θησαυρό της προφορικής μας παράδοσης, καλούμε μικρούς και μεγάλους σε μία παράσταση συν-δημιουργίας με έντονο το διαδραστικό στοιχείο” σημειώνουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

*Κατάλληλο για παιδιά από 5 ετών και πάνω.

Γενική είσοδος για το παραμύθι: 3€.

Για τον Σύλλογο Φίλων: Δωρεάν οι ενήλικες συνοδοί.

Διαβάστε επίσης