«Αυλαία» για την έκθεση «Μορφογονία»

«Αυλαία» για την έκθεση «Μορφογονία»

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου η έκθεση «Μορφογονία», με μάσκες και προσωπεία, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Περισσότεροι από 150.000 οι επισκέπτες.

Με μεγάλη επιτυχία ρίχνει «αυλαία», το Σάββατο 15/9, η έκθεση «Μορφογονία», του Μάνου Ποντικάκη (στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη, μία ιστορία, 5+1 πολιτισμοί», του δήμου Ηρακλείου). Περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες έσπευσαν να θαυμάσουν τα εκπληκτικά προσωπεία θεών και ημίθεων, του Μινώταυρου, των 4 ανέμων, ηρώων, αλλά και απλών, καθημερινών, ανθρώπων. «Προσωπεία καμωμένα με εξαίρετη τέχνη, που αποκαλύπτουν τον χαρακτήρα καθενός, αλλά και τις ξεχωριστές ικανότητες του καλλιτέχνη – δημιουργού τους».

«Μορφογονία: Βλέμματα σαν σπάνια χρωματιστά λουλούδια»

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, στο εισαγωγικό κείμενο της έκθεσης «Μορφογονία», γράφει: «Χάνομαι στα πρόσωπα των άλλων, αναζητώντας τις αρχές. Βυθίζομαι στα μάτια των αδιάφορων, αναζητώντας το βάρος της ψυχής τους. Περιπλανιέμαι ανάμεσα στα χαρακτηριστικά, αναζητώντας μια αλήθεια. Ακούω φωνές, σαν τα τραγούδια που μαθαίνω, για να τις χαρίζω στα “πρόσωπα”. Συλλέγω τα βλέμματα σαν σπάνια χρωματιστά λουλούδια και τα χαρακτηριστικά σαν ξεβρασμένα από την θάλασσα ξασπρισμένα ξύλα ή βότσαλα…».

Διαβάστε επίσης