“Χρυσή Κλωστή” στο Θέατρο Κάτω

“Χρυσή Κλωστή” στο Θέατρο Κάτω

Η μαγεία της αφήγησης, της μουσικής και των μεταμορφώσεων “ξετυλίγεται” στην σκηνή του Θεάτρου Κάτω, το Σάββατο 1 Ιουνίου (18:00) και την Κυριακή 2 Ιουνίου (12:00), μέσα από το ιταλικό παραμύθι “Χρυσή Κλωστή”. 

Στο παραμύθι “Χρυσή Κλωστή”, του Giovanni Francesco Straparola, σε διασκευή των Βασίλη Παύλου και Βιβής Λάμπουρα, πρωταγωνιστές και κοινό “ταξιδεύουν” στον χώρο και τον χρόνο. Η παράσταση, με κούκλες, μουσική και παραμυθένια σκηνικά, απευθύνεται (κυρίως) σε παιδιά 4-10 ετών και φέρνει στην σκηνή τον μύθο ενός ράφτη, που έκρυβε το δικό του μυστικό.

“Κάθε βράδυ, έκλεινε γρήγορα – γρήγορα το μαγαζί του και ανέβαινε στην σοφίτα. Κλείδωνε την πόρτα, τραβούσε τις κουρτίνες και άναβε ένα κερί για να εξασκηθεί σε αυτό που πραγματικά αγαπούσε…

Όλα άλλαξαν όμως όταν ο ράφτης ανακάλυψε την δύναμη της χρυσής κλωστής και διαπίστωσε ότι η εξουσία, σε λάθος χέρια, γίνεται η πιο μεγάλη φυλακή”.

Η παράσταση “Χρυσή Κλωστή” συστήνει στα παιδιά την τεχνική του κουκλοθέατρου, αλλά και την φιλοσοφία του «μεγάλου βιβλίου».

Φαντασία και συναισθήματα

“Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται πριν, κατά την διάρκεια και μετά την παράσταση, ενεργοποιεί τη φαντασία των παιδιών, τα εντυπωσιάζει και τα παρασύρει, ενώ ταυτόχρονα τα προβληματίζει ηθικά. Η εναλλαγή καταστάσεων και η εκάστοτε πρόσληψη της πραγματικότητας δημιουργούν διέξοδο και εκτόνωση σε συναισθήματα, κατασκευάζοντας μια δυναμική συνθήκη επικοινωνίας ηθοποιού – ήρωα και παιδιού.

Στόχος του έργου δεν είναι μόνο να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς θεατές στις κοινωνικές στάσεις, την κριτική σκέψη, τα πρότυπα, τις επιθυμίες και τις ευθύνες, αλλά και να τους θέσει ερωτήματα που σχετίζονται με την ηθική που κρύβουν οι αποφάσεις που ο καθένας μας λαμβάνει”.

“Χρυσή Κλωστή” – Θέατρο Κάτω

Τιμή εισιτηρίου: 8€ (5€ άνεργοι – πολύτεκνοι)

Δωρεάν Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: Μόνο με προκράτηση θέσης – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δηλώσεις συμμετοχής: 6987107922

Παίζουν: Συρμακέζης Χρήστος, Δακανάλη Πόπη

Διασκευή κειμένου: Παύλου Βασίλης, Λάμπουρα Βιβή

Σκηνοθεσία: Παύλου Βασίλης

Μουσική επιμέλεια/Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Λιβαντσινός Κώστας

Σκηνογραφία/Φωτισμός: Ιωαννίδης Πάνος

Φιγούρες: Λάμπουρα Βιβή

Επιμέλεια κοστουμιών: Κερασίδη Χριστίνα

Κατασκευή εξώφυλλου: Δημάκης Νίκος

Προβολή & Επικοινωνία: Θέατρο Κάτω

Οργάνωση παραγωγής: Θέατρο Κάτω

Αν σας άρεσε, κάντε like στην σελίδα του kritimono.gr στο Facebook!

Διαβάστε επίσης