Δωρεάν συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα

Δωρεάν συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα

Η περιφέρεια Κρήτης και ο πολιτιστικός σύλλογος «Μουσική Αναγέννηση» προσκαλούν τον Βασίλη Λέκκα στο κινηματοθέατρο Αστόρια, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου (20:00), για μια συναυλία με τίτλο «Δρόμοι στο φως». Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Ο Βασίλης Λέκκας θα ερμηνεύσει τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Γιάννη Σπάθα, Γιώργου Τρανταλλίδη, Παναγιώτη Στεργίου και άλλων σπουδαίων συνθετών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Κώστας Φασουλάκης και ο Βασίλης Λέκκας προσκάλεσαν, με δηλώσεις τους, τους κατοίκους της πόλης να παρακολουθήσουν δωρεάν αυτή την μοναδική συναυλία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Πολιτισμού, Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Φασουλάκης, ανέφερε: «Η περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της πολιτισμικής δράσης της, συνδιοργανώνει μία σπουδαία συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα. Έναν σημαντικό, ξεχωριστό ερμηνευτή. Ο κόσμος έχει ανάγκη να βλέπει ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις. Ο Βασίλης Λέκκας είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης. Προσκαλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν δωρεάν την εξαιρετική αυτή συναυλία, όπου θα ακούσουμε αθάνατα τραγούδια».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Λέκκας δήλωσε: «Θα παρουσιάσουμε ένα ρεπερτόριο το οποίο χαίρομαι πάρα πολύ που στηρίζεται από την περιφέρεια Κρήτης. Υπάρχουν στο ρεπερτόριο μεγάλοι Έλληνες δημιουργοί, που είχα την χαρά να συνεργαστώ μαζί τους. Το ρεπερτόριό μας είναι μεγάλο και συμμετέχουν και χορωδίες. Είναι πολύ σημαντικό που παίρνουν μέρος Κρητικοί μουσικοί, καθηγητές σχολών και επαγγελματίες στον χώρο της μουσικής, στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια.  Χαίρομαι πάρα πολύ που θα μπορέσει ο κόσμος να παρακολουθήσει αυτή την εκδήλωση δωρεάν, σε έναν ιδιαίτερο χώρο, όπου είχα την χαρά να βρεθώ πριν από πάρα πολλά χρόνια, παιδί σχεδόν, στα πρώτα μου βήματα με τον Μάνο Χατζιδάκι».

Δίπλα στον Βασίλη Λέκκα θα βρεθούν η ορχήστρα των καθηγητών των Μουσικών Σχολών “Χάρης Σαρρής”, αλλά και η νεανική χορωδία των σχολών. Στο οκταμελές ορχηστρικό σύνολο συμμετέχουν καταξιωμένοι μουσικοί, όπως ο Χάρης Σαρρής στο πιάνο, η Εύα Λασηθιωτάκη στο σαξόφωνο, η Σοφία Παπουτσάκη στο κλαρινέτο, ο Μιχαηλάγγελος Νιάρχος στις κιθάρες, ο Φοίβος Μαυράκης στο λαούτο και την κιθάρα, ο Θανάσης Βασιλάκης στο μπουζούκι και το μαντολίνο, ο Μάνος Παπαδάκης στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Νίκος Μαγκαφουράκης στα ντραμς. Υπεύθυνη της νεανικής  χορωδίας των Μουσικών Σχολών “Χάρης Σαρρής” είναι η καθηγήτρια μονωδίας και μοντέρνου τραγουδιού Σύλβια Στρούθου.

Διαβάστε επίσης