Έκθεση φωτογραφίας για τον Μάη του ‘68

Έκθεση φωτογραφίας για τον Μάη του ‘68

Η περιφέρεια Κρήτης, η γαλλική πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων και ο Φιλολογικός Σύλλογος Χανίων «Ο Χρυσόστομος», παρουσιάζουν έκθεση 43 φωτογραφιών, με τίτλο «Στην καρδιά του Μάη ‘68», του Γάλλου φωτογράφου, Philippe Gras.

«Ο Μάης του ’68 έχει καταγραφεί ως το σημαντικότερο επαναστατικό γεγονός του μεταπολεμικού κόσμου. Μια εξέγερση που ξεκίνησε ως απλή διαμαρτυρία και απέκτησε, στην συνέχεια, καθολικό χαρακτήρα. Τα γεγονότα του Μάη του ’68 επηρέασαν ολόκληρο τον κόσμο, μαθαίνοντάς τον να μην αποδέχεται το δεδομένο, αλλά να ονειρεύεται και να σχεδιάζει, με ζωντάνια, ενθουσιασμό και πίστη στο ανέφικτο, το παρόν και το μέλλον» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Η έκθεση, με φωτογραφίες του Philippe Gras, αποτυπώνει το χρονικό της εξέγερσης. Η έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Στην καρδιά του Μάη ‘68», θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων (Χάληδων 83, Παλιά Πόλη Χανίων), ως την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου. Στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Mai 68, un estrange printemps», του Dominique Beaux.

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.

Διαβάστε επίσης