Ενισχύεται με 300 βιβλία μουσικής η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

Ενισχύεται με 300 βιβλία μουσικής η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

Τμήμα Μουσικής Παιδείας θα αποκτήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου, μετά από την σημαντική δωρεά, 300 βιβλίων μουσικής, από ιδιοκτήτη καταστήματος μουσικών οργάνων. 

Με την μεσολάβηση του Μιχάλη Δουλγεράκη, πρώτου δωρητή της Βιβλιοθήκης, ο επί χρόνια ιδιοκτήτης καταστήματος μουσικών οργάνων στο Ηράκλειο, Λευτέρης Πιταροκοίλης, δώρισε 300 βιβλία με θέμα την μουσική, για την κάλυψη των αναγκών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου. Τα συγκεκριμένα βιβλία θα αποτελέσουν την βάση για την δημιουργία Τμήματος Μουσικής Παιδείας, προσφέροντας στα εκατοντάδες μέλη της βιβλιοθήκης μια ακόμα θεματική ενότητα.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον κ. Δουλγεράκη και δήλωσε τα εξής:

«Δεν έχουν τέλος οι δωρεές στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου, την σημαντικότατη πολιτιστική δομή του δήμου μας. Και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό όταν αυτές οι δωρεές προέρχονται από ανθρώπους με ευαισθησίες και γνώσεις πάνω σε εξειδικευμένα θέματα, όπως είναι η μουσική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον δωρητή Λευτέρη Πιταροκοίλη για την ευγενική του χειρονομία, όπως επίσης και τον πρώτο δωρητή της βιβλιοθήκης μας, Μιχάλη Δουλγεράκη, ο οποίος, μαζί με την οικογένεια Δουλγεράκη και την δωρεά του αρχείου του αείμνηστου αδερφού του Μανώλη, μας βοήθησε και βάλαμε τις βάσεις δημιουργίας της Βιβλιοθήκης μας. Μιας πολιτιστικής δομής που πλέον η αξία της έχει αναγνωριστεί και η φήμη της έχει περάσει τα όρια όχι μόνο του Μαλεβιζίου, αλλά και της Κρήτης».

Διαβάστε επίσης