Έρχεται το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης

Έρχεται το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης

Στο «Σπίτι Πολιτισμού», στο Ρέθυμνο, στις 9 και 10 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. Αναλυτικά το πρόγραμμα. 

Με δωρεάν σεμινάρια για τους Κρητικούς σπουδαστές κιθάρας, από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Μουσικός Καρπός», θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί υπό την καλλιτεχνική οργάνωση του Ρεθυμνιώτη μουσικού, Αντώνη Μαυράκη, με την συνδιοργάνωση της περιφέρεια Κρήτης, του «Μουσικού Καρπού», με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και με καλλιτεχνικό διευθυντή τον καθηγητή του πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου, Αντώνη Κοΐζα.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν οι διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης, που θα συμπράξουν σαν ντουέτο και θα συνεργαστούν με το περίφημο Nikea Guitar Ensemble. Επιπλέον, οι σπουδαίοι Κρητικοί μουσικοί, Νίκος Κατσαράκης και Γιώργης Κοντογιάννης «Κρης», ο ενορχηστρωτής της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, Αντώνης Μυτακίδης και οι νεαροί σολίστ κιθάρας, Ηλίας Διαμαντάκης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής), Δημήτρης Σταυρόπουλος, Γιώργος Γρηγοριάδης.

Θα συμπράξουν επίσης τα Κιθαριστικά Σύνολα του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, του «Μονόχορδου» και του Παγκρήτιου Ωδείου.

4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης – Πρόγραμμα

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 

16:00-16:30: Διάλεξη με θέμα: Ιστορία της Κιθάρας – Νίκος Κατσαράκης.

16:30-19:45: Σεμινάριο από τους προσκεκλημένους κιθαρίστες σε μαθητές – σπουδαστές, με δωρεάν συμμετοχή.

20:00: Συναυλία των Κιθαριστικών Συνόλων του Παγκρήτιου Ωδείου (Guitar Ensemble ) & Nikea Guitar Ensemble.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 

Ώρα 11:00: Συναυλία των Κιθαριστικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου & του Ωδείου «Μονόχορδο».

Διαβάστε επίσης