Έρχεται το 8ο φεστιβάλ «Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός» στον Πλατανιά

Έρχεται το 8ο φεστιβάλ «Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός» στον Πλατανιά

Την ευκαιρία να «γνωρίσουν» την ομορφιά και τις παραδόσεις της περιοχής, να «ανακαλύψουν» νέα τοπικά προϊόντα, να διασκεδάσουν, να χορέψουν, να συμμετάσχουν σε πρωτότυπες δράσεις, θα έχουν ντόπιοι και επισκέπτες, στο 8ο φεστιβάλ του δήμου Πλατανιά «Γη – Πολιτισμός –Τουρισμός».

Η παράδοση και τα τοπικά προϊόντα, η κρητική μουσική, οι χοροί, οι δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων, έρχονται στο προσκήνιο, στο 8ο φεστιβάλ «Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός», του δήμου Πλατανιά. Το 8ο φεστιβάλ «Γη – Πολιτισμός –Τουρισμός» ξεκινάει την Δευτέρα 30 Ιουλίου, με κρητική βραδιά χορού και γεύσης.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, ενώ προσφέρονται και τοπικά προϊόντα. Συνδιοργανωτέςς του φεστιβάλ είναι η περιφέρεια Κρήτης και το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων. Το φεστιβάλ έχει την υποστήριξη του Συλλόγου Καταστηματαρχών του δήμου Πλατανιά και του Wines Of Crete.

Το kritimono.gr είναι Χορηγός Επικοινωνίας του φεστιβάλ.

«Διατηρώντας την μορφή των τελευταίων χρόνων, το φεστιβάλ δημιουργεί μια σειρά από βιωματικού χαρακτήρα δράσεις (οινογευσίες, γευσιγνωσίες, εμπειρίες σε χώρους παραγωγής τοπικών προϊόντων, μουσικοχορευτικές δράσεις κ.ά.). Στόχος είναι η γνωριμία του τόπου μας, από τους επισκέπτες» ανέφερε ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 8ου φεστιβάλ «Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός»:

Δευτέρα 30 Ιουλίου (από τις 20:00) – Πλατανιάς, Πλατεία: 4η Κρητική Βραδιά Χορού και Γεύσης/ Συνεργασία με Πολιτιστικό – Αναπτυξιακό Σύλλογο Πλατανιά.

Πέμπτη 16 Αυγούστου, 21:00: Γιορτή Πορτοκαλιού/ Συνεργασία με Περιηγητική Λέσχη Σκηνέ.

Σάββατο 18 Αυγούστου – Πανέθημος, μετά τις 19:00: «5η Βραδιά Οινογευσίας με κρασιά Χωρικής Οινοποίησης»/ Συνεργασία με Αναπτυξιακό – Πολιτιστικό φορέα «Τα Όμορφα Χωριά Μας» και Πολιτιστικό Σύλλογο Πανεθήμου – Κρύας Βρύσης/ «Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά» 2018. Μουσικά συνοδεύουν οι Εντέχνως Λαϊκοί.

Κυριακή 23 και Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, μετά τις 19:00, Πλατανιάς: Γνωρίζουμε τα προϊόντα και την παράδοση του τόπου μας/ Βιωματικές Δράσεις/ Κρητική Μουσική και Χοροί.

Διαβάστε επίσης