Γέμισε… χρώματα και παραστάσεις η Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Γέμισε… χρώματα και παραστάσεις η Βασιλική του Αγίου Μάρκου

«Πλημμυρίζει» από σπάνιες παραστάσεις και χρώματα η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στην ξεχωριστή έκθεση σύγχρονης τέχνης «Curriculum Chromae», της εικαστικού Στέλλας Κουκουλάκη.

Λόγος, χρώματα και εικόνες «συνομιλούν» στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στην έκθεση «Curriculum Chromae», που εγκαινιάστηκε παρουσία φορέων, θεσμικών εκπροσώπων και φίλων της τέχνης.

«Μέσα από την έκθεση, επιχειρείται μια βιογραφική περιδιάβαση, στην οποία ο λόγος και η εικόνα παίρνουν διαστάσεις χρωματικές, μέσα από ένα παιχνίδι τέχνης και τεχνολογίας, που γεφυρώνει την ιστορική γνώση με πραγματικότητες σημερινές. Εκφραστικά διλήμματα βρίσκουν γόνιμο καταφύγιο σε όγκους και υλικά, πλάθοντας αρμονικά σύνολα, συντιθέμενα από αντιθέσεις που αντανακλούν τον πλουραλισμό, αναφορικά με την πρόσληψη του χρώματος ιδωμένη μέσα από την συμπόρευση της καλλιτεχνικής και της επιστημονικής ερμηνείας. Το χρώμα ξεκινάει την πορεία του αναμένοντας να τιθασευτεί από παραδεδεγμένα πρότυπα. Στην συνέχεια, καλείται να τα ανατρέψει σε ένα υπαρξιακό ταξίδι ανακάλυψης των πολλαπλών ταυτοτήτων του. Πόσες εκπλήξεις να υπάρχουν, άραγε, σε αυτή την γνωριμία με το χρώμα;

Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στο πλαίσιο επιμορφωτικής ημερίδας, με αφορμή την συζήτηση που εκτυλίσσεται με βάση τα χρώματα ως θεματικό κέντρο της έκθεσης.

Δείτε περισσότερα για την έκθεση και για την ημερίδα εδώ. 

Διαβάστε επίσης