Γιορτή Γραβιέρας στην Ανώπολη Σφακίων

Γιορτή Γραβιέρας στην Ανώπολη Σφακίων

Η μεγάλη Γιορτή Γραβιέρας… επιστρέφει την Τετάρτη 15 Αυγούστου στην Ανώπολη Σφακίων. Ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής στρώνει… σφακιανό τραπέζι, με βραστό, πιλάφι, μέλι και τυρί, για 34η (!) συνεχή χρονιά, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα και τις παραδόσεις της Κρήτης.

Η Γιορτή Γραβιέρας, στην Ανώπολη Σφακίων, έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των Κρητικών ως ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια του καλοκαιριού. Η Ανώπολη είναι μια περιοχή με πολλά μιτάτα και μεγάλη παράδοση στην τυροκομία. Η Γιορτή Γραβιέρας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1985 και συμπληρώνει φέτος 34 χρόνια «ζωής». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Γιώργου Βογιατζή και χορούς από τον μουσικοχορευτικό σύλλογο «Τα Σφακιά». Στα τραπέζια θα υπάρχουν εδέσματα όπως βραστό, κρητική γραβιέρα, πιλάφι, στιφάδο, σφακιανό γιαχνί και μέλι. Η γιορτή αρχίζει στις 21:00.

Την ίδια ώρα, στην 10η Γιορτή Βοσκού και Τυριού, στα Ζωνιανά, οι διοργανωτές θα κόψουν κεφαλοτύρι βάρους ενός τόνου! Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

“Φιλοξενία, παράδοση και εξαιρετικό φαγητό στην Γιορτή Γραβιέρας”

«Η Γιορτή της Γραβιέρας στην Ανώπολη Σφακίων τιμάει και προβάλλει το σημαντικότερο και πιο πολύτιμο τυροκομικό προϊόν του τόπου μας, την κρητική γραβιέρα. Η Γιορτή Γραβιέρας είναι μία από τις καλύτερες χοροεσπερίδες της Κρήτης. Η περιποίηση και η φιλοξενία είναι κορυφαία. Τα φαγητά εξαιρετικής ποιότητας. Ο τόπος μοναδικός. Η μουσική γνήσια παραδοσιακή. Περιμένουμε όλους τους φίλους και τις φίλες μας, για  να τους περιποιηθούμε, όπως μόνο εμείς ξέρουμε» αναφέρεται στην ανακοίνωση – πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου Ανώπολης Σφακίων.

Διαβάστε επίσης