Ήχοι από ξύλο και δέρμα στο Αγροτικό Μουσείο Πισκοπιανού

Ήχοι από ξύλο και δέρμα στο Αγροτικό Μουσείο Πισκοπιανού

Μαντολίνο και ξυλόφωνο θα «συναντηθούν» το Σάββατο 16 Ιουνίου, στις 21:00, στο Αγροτικό Μουσείο Πισκοπιανού, στο πετρόκτιστο ελαιοτριβείο του 19ου αιώνα. Μιχάλης Κονταξάκης και Νικόλας Χριστόπουλος θα παρουσιάσουν διασκευές και νέες συνθέσεις, αντλώντας έμπνευση από μελωδίες και τοπία της Κρήτης.

Στο Αγροτικό Μουσείο Πισκοπιανού, το μουσικό σχήμα «Αλμυρίκι» θα μοιραστεί με το κοινό τις πρωτότυπες μουσικές δημιουργίες του. Το μαντολίνο θα… ανοίξει διάλογο με το ξυλόφωνο, τα κρουστά και τα πλήκτρα, δημιουργώντας ήχους οικείους, ήχους παραδοσιακούς και σύγχρονους, σε ένα ξεχωριστό μουσικό σκηνικό.

Εισιτήρια και στάθμευση

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το ποτό τους στον χώρο υποδοχής του μουσείου. Όσοι θέλουν να περιηγηθούν στην έκθεση, να «γνωρίσουν» το Αγροτικό Μουσείο Πισκοπιανού και να παρακολουθήσουν το μουσικό πρόγραμμα, θα μπαίνουν στο μουσείο με το εισιτήριο της γενικής εισόδου (4 ευρώ). Για την στάθμευση (περιορισμένου αριθμού) αυτοκινήτων, θα παραχωρηθεί το προαύλιο της ενορίας Πισκοπιανού Χερσονήσου.

Το Αγροτικό Μουσείο Πισκοπιανού – Μενελάου Παρλαμά, της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, είναι παράρτημα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Το Αγροτικό Μουσείο βρίσκεται 3 χιλιόμετρα νότια του Λιμένα Χερσονήσου, στην «καρδιά» του παραδοσιακού οικισμού Πισκοπιανού.

Διαβάστε επίσης