«Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2018» με 150 + 55 εκδηλώσεις

«Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2018» με 150 + 55 εκδηλώσεις

Πλούσιο είναι, για ακόμα μια χρονιά, το καλοκαιρινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Ηράκλειο. Πέτρος Φιλιππίδης και Παύλος Χαϊκάλης κάνουν την αρχή, με την θεατρική παράσταση «Αχαρνής». Συναυλίες με Αλκίνοο και Μποφίλιου, παιδικό θέατρο, Καραγκιόζης, ζογκλέρ, ταινίες και κρητικοί χοροί στο «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2018».

Με 150 πολιτιστικές εκδηλώσεις και 55 προβολές ταινιών, θα “κυλήσει” το φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2018», ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Τις εκδηλώσεις θα φιλοξενήσουν τα δημοτικά κηποθέατρα «Ν. Καζαντζάκης» και Μ. Χατζιδάκις», η πύλη «Βηθλεέμ» (βόρεια και νότια) και η Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 55 εκδηλώσεις, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

“Καλοκαίρι 2018” με Φιλιππίδη, Χειλάκη, Ρουγγέρη, Αλκίνοο, Μποφίλιου, Ζουγανέλη

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2018» περιλαμβάνει: Θεατρικές παραστάσεις όπως: «Αχαρνής» (Φιλιππίδης, Χαϊκάλης), «Χένσελ και Γκρέτελ» (Ρουγγέρη), «Αντιγόνη» (Χειλάκης, Μαξίμου), «Παράξενο ζευγάρι» (Ζουγανέλης, Κυριακίδης). Συναυλίες με τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Νατάσα Μποφίλιου και Παυλίνα Βουλγαράκη. Παιδικό θέατρο, χορευτικά και ακροβατικά συγκροτήματα, ζογκλέρ, μάγους και θέατρο σκιών. Κρητικά γλέντια, με μουσική και χορό. Παραστάσεις πολιτιστικών συλλόγων και θεατρικών ομάδων της Κρήτης. Συναυλίες σύγχρονης ελληνικής, αλλά και κλασικής μουσικής. Αφιερώματα στο ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι. Και προβολές ταινιών με… φόντο τα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου.

«Με τις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2018», επιθυμούμε να προσφέρουμε στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης σημαντικά καλλιτεχνικά δρώμενα, όλων των πεδίων της Τέχνης (λόγος, θέατρο, μουσική, χορός, κινηματογράφος). Αυτή την χρονιά, έγινε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια να δοθεί βήμα έκφρασης σε τοπικές ομάδες πολιτισμού. Από τις εκδηλώσεις τους, οι περισσότερες θα έχουν δωρεάν είσοδο, με την προαιρετική παροχή τροφίμων για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» αναφέρει ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Ο δήμος Ηρακλείου καλεί τους κατοίκους της πόλης να «γεμίσουν τα κηποθέατρα και να αναδείξουν, για άλλη μια χρονιά, τις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2018» σε έναν από τους σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας».

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα εκδηλώσεων σε αυτό τον σύνδεσμο.

Διαβάστε επίσης