Κέρασμα με ντάκο και κρασί στον Πλατανιά

Κέρασμα με ντάκο και κρασί στον Πλατανιά

Με κρητικό κρασί, ντάκο και παραδοσιακούς χορούς συνεχίζεται το 8ο φεστιβάλ «Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός», στον Πλατανιά. Βραδιά Οινογευσίας το Σάββατο 18 Αυγούστου και Κρητική Βραδιά Χορού και Γεύσης την Δευτέρα 20 Αυγούστου.

Ο δήμος Πλατανιά προσκαλεί ντόπιους και επισκέπτες να «ανακαλύψουν» το κρητικό κρασί, στην 5η Βραδιά Οινογευσίας (με κρασιά Χωρικής Οινοποίησης), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/8, στις 19:00, στην τοπική κοινότητα Πανεθήμου. «Βγάλτε το κρασί σας από το κελάρι και φέρτε το για δοκιμή» προτρέπει ο δήμος Πλατανιά τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής. Την Βραδιά Οινογευσίας διοργανώνουν ο πολιτιστικός σύλλογος Πανεθήμου – Κρύας Βρύσης και η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης «Χωριά με φώτα ανοικτά 2018».

Μετά το κρασί, ο ντάκος

Την Δευτέρα 20 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός» συνεχίζεται με το παραδοσιακό κέρασμα του ντάκου. Η 4η Κρητική Βραδιά Χορού και Γεύσης θα πραγματοποιηθεί στην δημοτική κοινότητα Πλατανιά, στις 20:00 και θα φέρει στο προσκήνιο τα εκλεκτά προϊόντα και την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Αναπτυξιακός Σύλλογος Πλατανιά και η περιφέρεια Κρήτης.

Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το kritimono.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ «Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός».

Διαβάστε επίσης