“Ξανασταυρώνεται” – Η νέα ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη

“Ξανασταυρώνεται” – Η νέα ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη

Το νέο κινηματογραφικό εγχείρημα του επιτυχημένου σκηνοθέτη, Θοδωρή Παπαδουλάκη, βασίζεται στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, “Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται”. Η ταινία θα γυριστεί στα Χανιά και στα νοτιοδυτικά παράλια της Κρήτης. 

Με την ταινία “Ξανασταυρώνεται”, ο Θοδωρής Παπαδουλάκης επιδιώκει μια σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά του εμβληματικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, με σεβασμό στον διαχρονικό και πλούσιο λόγο του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα.

Ο γνωστός σκηνοθέτης παρουσίασε το νέο κινηματογραφικό εγχείρημά του σε εκδήλωση στα Χανιά, στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.

Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, “Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται”, διάβασαν οι ηθοποιοί Μαρινέλλα Βλαχάκη, Γιάννης Στάνκογλου, Νίκος Ορφανός, Τάσος Νούσιας. Διαβάστηκε, επίσης, απόσπασμα του σεναρίου της ταινίας από τους Βασίλη Μπισμπίκη και Γιώργο Κιμινουλάκη.

Μουσικά “έντυσαν” την εκδήλωση ο Μίνως Μάτσας στο πιάνο, ο Κώστας Κεχράκος στο κοντραμπάσο, ο Πρόδρομος Καραδελόγλου στην λύρα, η ηθοποιός Μαρία Κίτσου και ο τραγουδιστής Κώστας Τριανταφυλλίδης, που ερμήνευσαν τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά “Το Νησί”.

Προβλήθηκαν βίντεο σχετικά με τις κινηματογραφικές μεταφορές έργων του Καζαντζάκη, ενώ δόθηκε και μια πρώτη γεύση της αισθητικής που θέλει να δώσει ο σκηνοθέτης στην ταινία, με τα πρώτα σχέδια των σκηνικών. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η αναμέτρηση των ξιφομάχων, στην αρχή της εκδήλωσης.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, Ματθαίος Φραντζεσκάκης, ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φιλών Νίκου Καζαντζάκη, Σήφης Μιχελογιάννης, ο πρόεδρος του Μουσείου Καζαντζάκη, Μιχάλης Ταρουδάκης, η Νίκη Σταύρου, διευθύντρια των εκδόσεων Καζαντζάκη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ανάπτυξης Χρηματοδοτικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΕΚΟΜΕ, Στέλιος Κραουνάκης και η παραγωγός της ταινίας, Ιωάννα Δάβη.

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση εδώ. 

Διαβάστε επίσης