Λύρα και τηγανητή γραβιέρα, με… φόντο τον Κούλε

Λύρα και τηγανητή γραβιέρα, με… φόντο τον Κούλε

Με τηγανητή γραβιέρα, συναυλία της Γεωργίας Νταγάκη και ομιλίες για το κρασί, το λάδι και το παξιμάδι, ξεκινάει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου (πάρκινγκ ΜΑΡΙΝΑ), το «Heraklion Gastronomy 2018». Δείτε τις εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας.

Συνταγές με γραβιέρα και λαχανικά της Κρήτης, επιστημονική ημερίδα για τα προϊόντα του νησιού και συναυλία με φόντο τον Κούλε, περιλαμβάνει το «μενού» της πρώτης ημέρας του «Heraklion Gastronomy 2018».

Οι εκδηλώσεις της Πέμπτης 11/10

Το φεστιβάλ αρχίζει στις 17:00, με ομιλίες καταξιωμένων επιστημόνων του πανεπιστημίου Κρήτης, για το λάδι, το κρασί και το παξιμάδι.

Αναλυτικά οι ομιλίες: Μαριλένα Καμπά, Αν. Καθ. Ιατρικής: «Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου». Απόστολος Σπύρου, Αν. Καθ. Χημείας: «Ανάλυση της σύστασης του ελαιόλαδου». Μαριάννα Καραμάνου, Αν. Καθ. Ιατρικής: «Δίπυρος άρτος (παξιμάδι), από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Nίκος Μηλιαράκης, οινοποιός, πρ. Δικτύου Wines of Crete, «Το κρητικό εμφιαλωμένο κρασί, χθες – σήμερα – αύριο».

Στις 19:00, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, Τάσος Παπαδάκης, μαγειρεύει τηγανητή γραβιέρα Κρήτης, παναρισμένη με χαρουπάλευρο και την συνοδεύει με πετιμέζι και πικάντικο πουρέ φρέσκου σύκου. Για δεύτερο πιάτο, ετοιμάζει κριθαράκι με αχνιστά μύδια και λαχανικά από την Κρήτη.

Στις 20:30, την σκυτάλη παίρνει η Γεωργία Νταγάκη με την λύρα της, για μια συναυλία με τίτλο «…δεν λέει η καρδιά να μάθει…».

Στον χώρο του φεστιβάλ, θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους παραγωγοί από την Κρήτη.

Το kritimono.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης