Μαχαιρίτσας – Πορτοκάλογλου δίνουν “ραντεβού” στο Ρέθυμνο

Μαχαιρίτσας – Πορτοκάλογλου δίνουν “ραντεβού” στο Ρέθυμνο

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Νίκος Πορτοκάλογλου ανεβαίνουν μαζί στην σκηνή, το Σάββατο 13 Ιουλίου, στο Ρέθυμνο (Λόφος Φρουρίου Φορτέτζα) και αναρωτιούνται “Τι έχει μείνει απ’ την φωτιά;”

Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, συναντήθηκαν τον χειμώνα που μας πέρασε στην σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου διαγράφοντας μια θριαμβευτική τροχιά εμφανίσεων από τον Νοέμβριο μέχρι το Πάσχα.

Η παράσταση με τίτλο «Τι έχει μείνει απ’τη φωτιά» ήταν ταυτόχρονα απολογισμός και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας τους.

Εμπλουτίστηκε με τη συμμετοχή πολλών εκλεκτών καλεσμένων, τραγουδοποιών και ερμηνευτών και κέρδισε επάξια τον τίτλο του σχήματος της χρονιάς.

Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στην δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους Φατμέ και τους Τερμίτες που είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.

Από την δεκαετία του ’90-που συνεχίζουν πια μόνοι τους-μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου αποχαιρέτησαν τον μαγικό αυτό χειμώνα σε ένα κλίμα νοσταλγίας, συγκίνησης και ψυχαγωγίας και ανανέωσαν το ραντεβού τους στους σταθμούς της μεγάλης καλοκαιρινής τους περιοδείας.

Συμμετέχουν:

Steve Tesser κιθάρα, τραγούδι

Αγάπη Διαγγελάκη τραγούδι, γιουκαλίλι, κρουστά

Μαζί τους οι:

Βύρων Τσουράπης μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι

Ηλίας Λαμπρόπουλος βιολί, τρομπέτα,κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι

Άκης Αμπράζης μπάσο, κρουστά

Φίλιππος Σπυρόπουλος κρουστά, τύμπανα

Τον ήχο  έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ο  Άκης Πασχαλάκης

Τον σχεδιασμό του φωτισμού επιμελήθηκε ο Φίλιππος Τρέπας

Οργάνωση παραγωγής:

Metrolive Productions  info@metrolive.gr

360ο Entertainment  360entertainment.gr@gmail.com

Διοργάνωση: Cretan Art Productions

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 13€ | Γενική Είσοδος 15€

Σημεία Προπώλησης : Bankery – Fraoules – Public – Περίπτερο πληροφοριών Δήμου Ρεθύμνης (Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων,  Ώρες 09:00-14:00) – Ticketservises.gr

Χώρος Διεξαγωγής: Λόφος Φρουρίου Φορτέτζα

Ώρα έναρξης : 21:30 | Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

Διαβάστε επίσης