Μουσταλευριά και κιοφτέρια στους Αθανάτους

Μουσταλευριά και κιοφτέρια στους Αθανάτους

Μουσταλευριά, κιοφτέρια και προϊόντα με βάση το σταφύλι, θα… κερνάει το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου ο πολιτιστικός σύλλογος Αθανάτων, στην Γιορτή Μουσταλευριάς. Δείτε το πρόγραμμα της γιορτής. 

Η Γιορτή Μουσταλευριάς έχει ως στόχο να… ξυπνήσει μνήμες και εμπειρίες, «να αναδείξει την ιστορία του τόπου και την πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης». Στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου, στους Αθανάτους, θα εκτίθενται προϊόντα με βάση το σταφύλι. Από τις 18:00 ως τις 19:00, νοικοκυρές – μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Αθανάτων και του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου θα φτιάχνουν μουσταλευριά και κιοφτέρια (αποξηραμένη μουσταλευριά σε κομμάτια, σαν μικρά παστέλια).

Στις 19:00 θα ξεκινήσουν οι ομιλίες. Η πρώτη θα είναι αφιερωμένη στην «χρυσή εποχή της σουλτανίνας (1945-1965). Ομιλητής, ο υποψήφιος διδάκτορας Σύγχρονης Ιστορίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Σπύρος Δημανόπουλος. Η δεύτερη θα είναι αφιερωμένη στα προβλήματα και τις προοπτικές της αμπελουργίας (από γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Ηρακλείου).

Μαντινάδες, μουσταλευριά και κρητικό γλέντι 

Η Γιορτή Μουσταλευριάς θα συνεχιστεί με τραγούδια και μαντινάδες για το αμπέλι, από τον Χρήστο Ζηδιανάκη και με παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, από την Ομάδα Χορού των Αθανάτων. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μεγάλο κρητικό γλέντι, με το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξάκη.

Την Γιορτή Μουσταλευριάς διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Αθανάτων, σε συνεργασία με την ΠΕ Ηρακλείου και τον Σύλλογο Αλατσατιανών Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης