«Να ήμουν για λίγο εκεί» με τον σύλλογο «Αρτεμισία»

«Να ήμουν για λίγο εκεί» με τον σύλλογο «Αρτεμισία»

Την μουσικοχορευτική παράσταση «Να ήμουν για λίγο εκεί» παρουσιάζουν σήμερα, Παρασκευή 14/9, (καιρού επιτρέποντος) στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», η χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου «Αρτεμισία».

Με την παράσταση «Να ήμουν για λίγο εκεί», με μουσική, χορό και… αναμνήσεις, συνεχίζεται το φεστιβάλ «Κρήτη, μία ιστορία, 5+1 πολιτισμοί», του δήμου Ηρακλείου. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην Μικρά Ασία και τις παραδόσεις της, που έρχονται στο προσκήνιο μέσα από τραγούδια και χορούς, από ταλαντούχους σολίστ και χορευτές.

Ο σύλλογος «Αρτεμισία» αποτελείται από Μικρασιάτες δεύτερης και τρίτης γενιάς, που διατηρούν «ζωντανές» τις παραδόσεις των γονιών και των παππούδων τους. «Γιατί και η μνήμη είναι πατρίδα…». Η παράσταση «Να ήμουν για λίγο εκεί» αρχίζει στις 20:30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

«Να ήμουν για λίγο εκεί» – Συντελεστές

Μουσική διεύθυνση – Επιμέλεια κειμένου: Μαίρη Μαρκοπούλου. Χοροδιδασκαλία: Νίκος Κουφάκης. Σκηνοθετική επιμέλεια: Πέτρος Μαυροματίδης. Αφήγηση: Κατερίνα Μπελαδάκη. Επιμέλεια παράστασης: Νίκος Κουφάκης – Μαίρη Μαρκοπούλου.

Παίζουν: Γιώργος Κεφαλούκος, Εύα Μανιαδή, Σοφία Σακκαλή. Και ο μικρός Αντώνης Σετζετάκης.

Ορχήστρα: Μπαλαμούτσος Κώστας – ακορντεόν. Τουτουντζάκη Ρένα – κιθάρα. Μανώλης Παπαδάκης – κιθάρα. Λιβιέρης Στέλιος – ούτι, μπουζούκι. Ρασούλη Μαντώ – βιολί. Παπαδάκης Κυριάκος – τουμπερλέκι. Κασσωτάκης Κώστας – κρουστά. Κακαβελάκη Ανθή – αρμόνιο.

Διαβάστε επίσης