Ο Καζαντζάκης σε… animation!

Ο Καζαντζάκης σε… animation!

Το Μουσείο Καζαντζάκη «καλωσορίζει» το 2019 με ένα Εργαστήρι Animation, για παιδιά 6 ως 12 ετών με τους γονείς τους και με ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Πώς έμοιαζαν ο Καπετάν Μιχάλης, ο Ζορμπάς και οι υπόλοιποι ήρωες του Καζαντζάκη; Στο Εργαστήρι Animation που θα διοργανώσει το Μουσείο Καζαντζάκη, την Κυριακή 27/1, μικροί και μεγάλοι θα προσεγγίσουν τα κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη με έναν πρωτότυπο, δημιουργικό τρόπο, «μεταμορφώνοντας» τους ήρωές του σε… κινούμενες εικόνες.

Με χαρτί, χρώματα και ψαλίδι, οι συμμετέχοντες θα «πλάσουν» τους ήρωες του συγγραφέα, αντλώντας έμπνευση από αποσπάσματα βιβλίων του Καζαντζάκη. Και θα δημιουργήσουν την δική τους ταινία animation, με την τεχνική του cut-out.

Εργαστήρι Animation για οικογένειες – «Η Απίστευτη Ιστορία της Γιγαντιαίας Βούργιας»

Κυριακή 27 Ιανουαρίου. Ώρα: 11.30-13.30. Το Εργαστήρι Animation απευθύνεται σε παιδιά 6 – 12 ετών, με τους γονείς τους.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, στο τηλέφωνο 2810-741689. Κόστος Συμμετοχής: 5 ανά οικογένεια.

_____________

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για εφήβους – Κοίτα, Σκέψου, Δημιούργησε @ ΜΝΚ – Διάβασε τον Καζαντζάκη αλλιώς…

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής μάθησης του Μουσείου Καζαντζάκη βάζει τους μαθητές στην θέση του θεατή, αλλά και του δημιουργού. Οι έφηβοι ανακαλύπτουν το έργο του Καζαντζάκη μέσα από τις τέχνες. «Υπάρχουν κακές τέχνες; Μπορεί ο λόγος του Καζαντζάκη να εμπνεύσει μια performance art ή ένα graffiti;».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κοίτα, Σκέψου, Δημιούργησε @ ΜΝΚ έχει ως στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι κάθε άνθρωπος εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο. Να κατανοήσουν την αξία των τεχνών και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο, αντλώντας έμπνευση από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Διάρκεια: 90 λεπτά.

Πληροφορίες και κρατήσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Καζαντζάκη στο 2810-741689, Δευτέρα ως Παρασκευή, 09.00 – 15.00. Επίσης, στο email info@kazantzaki.gr.

Διαβάστε επίσης