Ο Μανώλης Καραταράκης στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Ο Μανώλης Καραταράκης στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Η πορεία και το έργο του ερασιτέχνη φωτογράφου, Μανώλη Καραταράκη, παρουσιάζεται στην έκτη, κατά σειρά, «Ημέρα Φωτογραφίας», που διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του δήμου Ηρακλείου, την Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου (19.00), στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2).

Ο Μανώλης Καραταράκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, όπου ζει και εργάζεται. Το ενδιαφέρον του για την καλλιτεχνική φωτογραφία χρονολογείται από τα γυμνασιακά χρόνια του. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του, παρακολούθησε την σχολή φωτογραφίας ΑΚΤΟ, ασχολούμενος, αρχικά, με την αναλογική φωτογραφία. Εδώ και περίπου 15 χρόνια, έχει στραφεί στην ψηφιακή φωτογραφία.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια διδάσκει φωτογραφία στην πόλη του. Ο Μανώλης Καραταράκης διοργανώνει παρουσιάσεις άλλων φωτογράφων για τους μαθητές του, που είναι ανοικτές και για το κοινό.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, από τις αρχές Ιουλίου ως τα μέσα Οκτωβρίου, ο Μανώλης Καραταράκης διοργανώνει, μαζί με τους μαθητές του, υπαίθριες εκθέσεις σημαντικών φωτογράφων, σε γραφικά στενά της πόλης, που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον και την θερμή υποστήριξη τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του Ρεθύμνου.

Δείγματα της δουλειάς του υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.manoliskaratarakis.com.

*Υπενθυμίζεται ότι οι «Ημέρες Φωτογραφίας» διοργανώνονται υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Εθελοντισμού και στοχεύουν στην ανάδειξη του έργου καλλιτεχνών φωτογράφων, που ζουν και εργάζονται στην Κρήτη.

Διαβάστε επίσης