Πανσέληνος Αυγούστου: Όλες οι εκδηλώσεις στην Κρήτη

Πανσέληνος Αυγούστου: Όλες οι εκδηλώσεις στην Κρήτη

Με συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, θα «υποδεχθεί» η Κρήτη την Πανσέληνο του Αυγούστου. Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου έρχεται την Κυριακή για να μας χαρίσει μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά. Όπως κάθε χρόνο, το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στην Κρήτη, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το αυγουστιάτικο φεγγάρι είναι «πλούσιο», με συναυλίες και εκθέσεις τόσο το Σάββατο 25 Αυγούστου, όσο και την Κυριακή 26 Αυγούστου (Πανσέληνος).

Η Πανσέληνος του Αυγούστου στην Κρήτη – Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 25/8

Ηράκλειο

*Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς: Ημερίδα με τίτλο «Μεσσαρά, η γενέτειρα των θρύλων» (18:00). Ομιλίες και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση, με έντεχνο ελληνικό τραγούδι και παραδοσιακά εδέσματα από το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς.

Χανιά

*Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων: Μουσική εκδήλωση με το σχήμα «Travelling Light». Σαξόφωνο, τσέλο, κρητική λύρα, λαούτο, φλάουτο, κιθάρα, «τολμηρές» ενορχηστρώσεις και αυτοσχεδιασμοί. Με τους David Lynch, Γιώργο Καλούδη, Γιώργο Λιμάκη. (Ώρα έναρξης: 21:00).

Πανσέληνος-Αύγουστος-Κρήτη

Κυριακή 26/8

Ηράκλειο

*Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Συναυλία με το μουσικό σύνολο “Vamos Ensemble” και την Ιωάννα Φόρτη, στον κήπο του μουσείου. (Ώρα έναρξης: 21:00). Το λυρικό τραγούδι «συναντάει» το ρεµπέτικο, το ιρλανδέζικο φολκλόρ την παραδοσιακή ελληνική µουσική, ο Βαµβακάρης τους Rolling Stones, ο Kurt Weill τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Μπρέγκοβιτς τον Σαββόπουλο και η Κρήτη την Κορσική. Ο χώρος θα είναι ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 ως τα μεσάνυχτα.

*Αρχαιολογικός χώρος Μαλίων (Μινωικό Ανάκτορο): Συναυλία με τον Σταμάτη Σπανουδάκη, με τίτλο «Την ζωή μου ξετυλίγω». Συμμετέχει η Χορωδία Μαλίων. Ο αρχαιολογικός χώρος θα ανοίξει στις 21:00 και θα κλείσει με την λήξη της εκδήλωσης.

*Αρχαιολογικός χώρος Φαιστού: Από τις 20:00 ως τις 23:00, θα είναι ανοικτό το προαύλιο του αρχαιολογικού χώρου, που «βλέπει» στο μινωικό ανάκτορο. (Το ανάκτορο θα παραμείνει κλειστό).

*Αρχαιολογικός χώρος Τυλίσου: Μουσική βραδιά jazz, με το συγκρότημα jazz-o-matic, αφιερωμένη στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κουβίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής και τον δήμο Μαλεβιζίου. Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοικτός από τις 21:00.

Χανιά

*Αρχαιολογικός χώρος Απτέρας: Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοικτός από τις 20:00 ως τα μεσάνυχτα.

*Αρχαιολογικός χώρος Ρόκκας: Συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη. (Ώρα έναρξης: 20:30).

Ρέθυμνο

*Υστερομινωικό Νεκροταφείο Αρμένων: Εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Διελεύσεις» (20:00). Γλυπτά για την ζωή και τον θάνατο, από 4 Έλληνες καλλιτέχνες: Καλλιόπη Λεμού, Αντώνης Βολανάκης, Θάνος Κυριακίδης, Μανούσος Χαλκιαδάκης. Η έκθεση θα είναι ανοικτή ως τις 15/9, σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Λασίθι

*Ενετική έπαυλη De Mezzo, Ετιά Σητείας: Μουσική εκδήλωση – «ΙΩΝΙΚΟ: Τραγούδια του έρωτα σε καιρούς προσφυγιάς», από την ομάδα (φωνητικό σύνολο και ορχήστρα) «Χρόες» (20:30 – 23:30).

Διαβάστε επίσης