«Ράφτης Κυριών» στο Θέατρο Τεχνόπολις

«Ράφτης Κυριών» στο Θέατρο Τεχνόπολις

Η σπαρταριστή κωμωδία του Ζωρζ Φεντώ, με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη στον ρόλο του Μουλινό, ανεβαίνει σήμερα το βράδυ (21:00) στην σκηνή του Θεάτρου Τεχνόπολις.

Ο «Ράφτης Κυριών», έργο γραμμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, που αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα, καυτηριάζει με χιούμορ και τόλμη «συμπεριφορές και καταστάσεις που επιστρέφουν ξανά και ξανά».

Η υπόθεση

Ο Ζεράρ Μουλινό, επιφανής γιατρός, είναι παντρεμένος με την Υβόν, ενώ, παράλληλα, διατηρεί ερωτική σχέση με την Σουζάν, σύζυγο του Ωμπέν. Ο Ωμπέν απατάει την Σουζάν με την Ρόζα, σύζυγο του Μπασσινέ, φίλου του Μουλινό. Ο Μουλινό προκειμένου να μπορεί ανενόχλητος να ζήσει τον παράνομο έρωτά του, νοικιάζει από τον Μπασσινέ ένα διαμέρισμα, που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως ραφτάδικο. Εκεί, κανονίζει να συναντήσει την Σουζάν. Ωστόσο, δεν θα βρει την… ησυχία που περίμενε.

Από το «αμαρτωλό» διαμέρισμα, περνάνε νόμιμοι σύζυγοι και παράνομοι εραστές. Μια πελάτισσα του πρώην ραφτάδικου, που επιμένει να της πάρει ο «ράφτης» Μουλινό μέτρα για το καινούριο της φόρεμα. Η μητέρα της Υβόν, κυρία Αιγκρεβίλ, υποψιασμένη για τις πονηρές προθέσεις του γαμπρού της. Και, φυσικά, ο μπάτλερ του Μουλινό, Ετιέν. Το πρόσωπο που θα… ταράξει ακόμα περισσότερο τα νερά, προκαλώντας ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Στην παράσταση «Ράφτης Κυριών», η φάρσα παρουσιάζεται στην πιο απολαυστική εκδοχή της. Χιούμορ, γρήγορος ρυθμός, ανατροπές, κοφτερές ατάκες και διάλογοι που συνθέτουν «ένα σύμπαν πικάντικο και κωμικό, προσφέροντας άφθονο γέλιο.

Παίζουν

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Μουλινό
Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου: κυρία Αιγκρεβίλ
Ελένη Βαΐτσου: Ρόζα
Άννα Ελεφάντη: Σουζάν
Ευθύμης Μπαλαγιάννης: Ετιέν
Δημοσθένης Φίλιππας: Μπασσινέ
Ελεάννα Στραβοδήμου: Υβόν
Μαρία Χανου: Πομπινέτ
Γιάννης Σαμψαλάκης: Ωμπέν

Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά: Αμαλία Αντώνη
Κοστούμια: MILTOS
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίκυ Παναγιωτοπούλου
Βοηθοί Σκηνογράφου: Ιωάννα Γιαννακοπούλου και Ανριέττα Γκιώνη

Τιμή στην Προπώληση 12€
Τιμή στο Ταμείο 15€
Ανέργων, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό 10€

Προπώληση διαδικτυακά στο http://www.ticket365.gr/…/14831-ράφτης-κυριών-του-ζωρζ-φεντώ

Διαβάστε επίσης