«Ζορμπάς για πάντα» στον δήμο Πλατανιά

«Ζορμπάς για πάντα» στον δήμο Πλατανιά

Αυθεντικές κινηματογραφικές αφίσες της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Αλέξης Ζορμπάς» θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Ζορμπάς για πάντα», που άνοιξε τις πύλες της, στο εμπορικό κέντρο OLEA του Πλατανιά.

Η έκθεση «Ζορμπάς για πάντα» περιλαμβάνει 51 αυθεντικές κινηματογραφικές αφίσες της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη, από την προβολή της ανά τον κόσμο. Αφίσες από την Γαλλία, την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Πολωνία, το Μεξικό, την Γερμανία, την Λατινική Αμερική, το Βέλγιο, τις ΗΠΑ, την Ρουμανία, την Αυστραλία, την Σουηδία, την πρώην Γιουγκοσλαβία, την Δανία, την Φινλανδία και άλλες χώρες. Τις αφίσες δημιούργησαν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως οι: Tealdi, Xarrie, Nistri, Ray, Syska, Erul, Jano, Mac, R.K, Chantrell, Vaka και Wengler.

Ζορμπάς και σε… γιγαντοαφίσα

Ξεχωριστή θέση στον χώρο της έκθεσης θα έχει η γιγαντοαφίσα, με διαστάσεις 3 Χ 1,5 μέτρα, που κοσμούσε την πρόσοψη γερμανικού κινηματογράφου. Η αφίσα είναι φιλοτεχνημένη στο Studio FPV. Αντίστοιχα έργα φιλοξενούνται σε μεγάλα μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής.

Στην έκθεση «Ζορμπάς για πάντα» θα παρουσιαστούν, επίσης, αδημοσίευτες φωτογραφίες, μακέτες, σημειώσεις της παραγωγής, η πρωτότυπη παρτιτούρα του Μίκη Θεοδωράκη, εκδόσεις δίσκων, δημοσιεύματα, διαφημιστικό υλικό και άλλα έντυπα που αφορούν στην ταινία. Στον χώρο της έκθεσης, θα πραγματοποιούνται προβολές με υλικό από την «διαδρομή» της ταινίας, αλλά και της μουσικής της. (Προβολές για τον Ζορμπά, το συρτάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Νίκο Καζαντζάκη).

Η συλλογή και η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον Χανιώτη ηθοποιό και συλλέκτη  Λευτέρη Λαμπράκη. Την έκθεση στηρίζουν ο Σύλλογος Καταστηματαρχών – Επιχειρηματιών Δήμου Πλατανιά  «Ο Ιάρδανος», το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων «Μίκη Θεοδωράκη», ο δήμος Πλατανιά και η περιφέρεια Κρήτης.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τον Σεπτέμβριο. Ώρες λειτουργίας: 18:30 – 22:30 (καθημερινά).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και στην σελίδα της έκθεσης στο Facebook.

Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=wbtgLg8fvLM&feature=youtu.be

Διαβάστε επίσης