“Ραντεβού” στον Καράβολα για την “μαλλιαρή”!

  • In Life
  • 05/06/2019 09:03
“Ραντεβού” στον Καράβολα για την “μαλλιαρή”!

Το έθιμο της “μαλλιαρής” θα αναβιώσει την Πέμπτη 6 Ιουνίου στον Καράβολα. Μικροί και μεγάλοι θα… βουτήξουν στο νερό, για να βρουν την πιο “μαλλιαρή” πέτρα, που θα φέρει καλοτυχία στο σπιτικό τους. Την εκδήλωση διοργανώνει ο (πάντα δραστήριος) Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων.  

Η «μαλλιαρή» είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά έθιμα της γιορτής της Αναλήψεως, με «ρίζες» στην Μικρά Ασία.

Δείτε εδώ περισσότερα για το έθιμο και θυμηθείτε το ρεπορτάζ του kritimono.gr για την εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων την περασμένη χρονιά!

Η πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων για την “μαλλιαρή”:

“Φίλοι μας αγαπημένοι, κάτοικοι των Καμινίων αλλά και του Ηρακλείου γενικότερα, την Πέμπτη, ημέρα της Ανάληψης, 6 Ιουνίου και από τις 18:30, θα είμαστε όλοι στην παραλία του Καράβολα για να πιάσουμε την μαλλιαρή.

Στην συνέχεια, θα στήσουμε γλέντι σαν τον παλιό καλό καιρό! Αν αγαπάτε την παράδοση, αν επιθυμείτε να αναβιώσετε στιγμές από το παρελθόν, εσείς οι μεγαλύτεροι ή να μάθετε και να πάρετε γεύση από το χθες, εσείς οι νεότεροι, ελάτε να προστεθείτε στην παρέα μας και, όλοι μαζί, να περάσουμε όμορφες στιγμές!

Σας περιμένουμε!”

Δεν έχετε, λοιπόν, παρά να “πεταχτείτε” ως την παραλία, με ψάθες, πετσέτες και (προαιρετικά) μεζεδάκια και κεράσματα, να μπείτε και εσείς στο… κυνήγι της “μαλλιαρής” και να διασκεδάσετε με την ψυχή σας!

Για… περισσότερη Κρήτη, ακολουθήστε μας στο Facebook!

Διαβάστε επίσης