Αρνί στον φούρνο με πατάτες

Αρνί στον φούρνο με πατάτες

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με ψητό αρνί, πατάτες και μυρωδικά για το πασχαλινό τραπέζι, για εκείνους που δεν… συμπαθούν την σούβλα και τα κάρβουνα και προτιμούν την (πιο εύκολη και… δοκιμασμένη) λύση του φούρνου.

Υλικά για το αρνί με τις πατάτες

2 αρνίσια μπούτια

6-7 μεγάλες πατάτες

μουστάρδα (4-5 κουταλιές της σούπας)

θυμάρι (1 κουταλιά του γλυκού)

ρίγανη (1 κουταλιά της σούπας)

δεντρολίβανο (1 κουταλιά του γλυκού)

αλάτι

πιπέρι

χυμός από 2 λεμόνια

ελαιόλαδο (6 κουταλιές της σούπας)

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα

νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε την μουστάρδα, το θυμάρι, την ρίγανη, το δεντρολίβανο, τον χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τα υλικά για να γίνουν ένα μίγμα και περιχύνουμε το αρνί. Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε για 2-3 ώρες το κρέας στο ψυγείο, να μαριναριστεί. Κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. Προσθέτουμε τα μπούτια από το αρνί και περιχύνουμε τις πατάτες με την μαρινάδα, αφού πρώτα αφαιρέσουμε από το μίγμα το κρεμμύδι.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε τις πατάτες με την πάπρικα. Ρίχνουμε στο ταψί ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε το αρνί με τις πατάτες στους 180 βαθμούς, για περίπου δύο ώρες, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Στην συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30-40 λεπτά. Στα 15-20 λεπτά, αναποδογυρίζουμε το κρέας, ώστε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Tips

-Μπορούμε να προσθέσουμε στην μαρινάδα λίγο λευκό κρασί ή να αντικαταστήσουμε τον χυμό του ενός λεμονιού με χυμό από μισό πορτοκάλι.

-Μπορούμε να αλλάξουμε λίγο την συνταγή και να συνοδεύσουμε το αρνί με ψητά λαχανικά, όπως κολοκύθια και πιπεριές. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέτουμε τα λαχανικά μετά την πρώτη ώρα ψησίματος.

Διαβάστε επίσης