Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι και αμύγδαλα

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι και αμύγδαλα

Αγαπημένο σπιτικό γλυκό, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους και σας δίνει την ευκαιρία να… πειραματιστείτε στην κουζίνα, προσθέτοντας τα υλικά της αρεσκείας σας. Ακολουθεί μια σχετικά απλή εκδοχή του σιμιγδαλένιου χαλβά, με αμύγδαλα και μέλι.

Χαλβάς – Υλικά

2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό

1 κούπα ελαιόλαδο

100 γραμμάρια αμύγδαλα (χωρίς την φλούδα)

Για το σιρόπι

1,5 κούπα ζάχαρη

1 κούπα μέλι

4 κούπες νερό

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 ξυλάκι κανέλα

κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, την φλούδα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει και ζεσταίνουμε σε άλλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο λάδι και καβουρντίζουμε για 5 -7 λεπτά (ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε να έχει ο χαλβάς). Προσθέτουμε λίγη κανέλα και τα αμύγδαλα, αφού πρώτα τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια.

Στην συνέχεια, αφαιρούμε και τις δύο κατσαρόλες από την φωτιά. Με μία κουτάλα, ρίχνουμε λίγο – λίγο το ζεστό σιρόπι στο σιμιγδάλι. Αφού προσθέσουμε όλο το σιρόπι, βάζουμε ξανά το γλυκό στην φωτιά. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι ο χαλβάς να απορροφήσει το σιρόπι.

Όταν ο χαλβάς είναι έτοιμος, σκεπάζουμε για 5 λεπτά με μια καθαρή πετσέτα. Τοποθετούμε τον χαλβά σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Στην συνέχεια, αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε το γλυκό με κανέλα.

Tips

-Μπορούμε να προσθέσουμε στον χαλβά σταφίδες, καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς.

-Αν θέλουμε να αποκτήσει ο χαλβάς μια διαφορετική γεύση, αντικαθιστούμε μία κούπα νερό με χυμό πορτοκαλιού.

Διαβάστε επίσης