Ελιές τηγανητές

Ελιές τηγανητές

Μια εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και οικονομική συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι, που μπορεί να σταθεί ως ορεκτικό ακόμα και σε ένα «επίσημο» γεύμα. Με απλά υλικά και χρόνο εκτέλεσης που δεν ξεπερνάει τα 10 λεπτά.

Υλικά

1 κούπα ελιές

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη

1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι

1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στο μπλέντερ

50 ml ρακή

λίγη ζάχαρη

100 γραμμάρια τυρί φέτα (όχι πολύ αλμυρή)

Εκτέλεση

Καλύπτουμε με ελαιόλαδο τον πάτο του τηγανιού και μόλις κάψει προσθέτουμε τις ελιές. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε την ρίγανη και το θυμάρι. Σβήνουμε με την ρακή, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και περιχύνουμε τις ελιές με την τριμμένη ντομάτα. Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φέτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια.

Tips για τις τηγανητές ελιές

– Αντί για φέτα, μπορείτε να τροποποιήσετε την συνταγή και να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο ή μανούρι.

– Μπορείτε να σερβίρετε πάνω σε παξιμάδι ή σε χοντροκομμένες φέτες ψωμιού.

Διαβάστε επίσης