Κρητικός ντάκος

Κρητικός ντάκος

Σήμα κατατεθέν την κρητικής κουζίνας, ο ντάκος είναι μια από τις πιο νόστιμες, δροσερές και καλοκαιρινές σαλάτες, που δεν θα σας… παιδέψει καθόλου στην κουζίνα, αλλά θα σας “αποζημιώσει” με την γεύση του. Επιλέξτε τα παξιμάδια της αρεσκείας σας, ντομάτες και τυρί καλής ποιότητας και απολαύστε μια αυθεντική κρητική σαλάτα.

Ντάκος – Υλικά (για 2 άτομα)

2 κρίθινα παξιμάδια

2 μεγάλες ντομάτες (κατά προτίμηση ώριμες)

150 γραμμάρια φέτα ή ξινομυζήθρα

ελαιόλαδο

ρίγανη

κάπαρη

αλάτι

πιπέρι

ξύδι βαλσάμικο

Ντάκος – Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες και τις χτυπάμε ελαφρά στο μπλέντερ. «Ραντίζουμε» τα παξιμάδια με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και λίγη ρίγανη. Στην συνέχεια, τα σκεπάζουμε με την ντομάτα και με το τυρί, σπασμένο σε μικρά κομμάτια. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, βάζουμε λίγο πιπέρι, τοποθετούμε την κάπαρη στην κορυφή και τελειώνουμε με ελαιόλαδο και με λίγες σταγόνες ξύδι βαλσάμικο. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο μερικές ελιές.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες συνταγές.

Διαβάστε επίσης