Νηστίσιμοι κουραμπιέδες με λουκούμι

Νηστίσιμοι κουραμπιέδες με λουκούμι

Οι γιορτές “θέλουν” και το… γλυκό τους και οι νηστίσιμοι κουραμπιέδες, γεμιστοί με λουκούμι, είναι μια εξαιρετική (και πολύ νόστιμη) επιλογή για τις ημέρες της νηστείας. Μια εύκολη και πρωτότυπη συνταγή για νηστίσιμους και… μαστιχωτούς κουραμπιέδες, που θα γίνουν ανάρπαστοι.

Υλικά για τους νηστίσιμους κουραμπιέδες

2 ποτήρια αραβοσιτέλαιο

1 ποτήρι λευκό κρασί

5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 πακέτα αλεύρι φαρίνα

1 βανίλια

μισό κιλό λουκούμια – μπουκίτσες

ζάχαρη άχνη

ανθόνερο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο, την ζάχαρη και το κρασί. Προσθέτουμε την βανίλια και ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε τα υλικά και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μέγεθος ενός μεγάλου… κεφτέ. Στο κέντρο κάθε κουραμπιέ, στο εσωτερικό του, τοποθετούμε ένα λουκούμι. Ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν. (Χρόνος ψησίματος γύρω στα 30 λεπτά. Εξαρτάται από τον φούρνο και από το μέγεθος στο οποίο θα πλάσουμε τους κουραμπιέδες). Μόλις βγουν από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν, ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

κουραμπιέδες-γλυκά

Tips

-Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λουκούμια με αμύγδαλα ή καρύδια, για ένα πιο «κλασικό» αποτέλεσμα.

-Μπορούμε να αλλάξουμε λίγο την συνταγή και να “πειραματιστούμε” με άλλα υλικά για την γέμιση, όπως ταχίνι, μαρμελάδα ή (στραγγισμένα) γλυκά του κουταλιού.

Διαβάστε επίσης