Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Μια εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη και αφράτη βασιλόπιτα, για να… καλωσορίσετε με τον πιο γλυκό τρόπο το νέο έτος!

Υλικά για την βασιλόπιτα

-250 γραμμάρια βούτυρο

-1,5 κούπα ζάχαρη

-1 κούπα γάλα

-3 κούπες αλεύρι (φαρίνα)

-4 αυγά

-100 γραμμάρια αμύγδαλο τριμμένο

-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

-1 κ.σ. κονιάκ

-ξύσμα πορτοκαλιού

-2 βανίλιες

-ζάχαρη άχνη

-νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να «χαθούν» στο μίγμα.

Στην συνέχεια, χαμηλώνουμε το μίξερ, προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν το μίγμα είναι έτοιμο, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά, με μια σπάτουλα.

Απλώνουμε το μίγμα για την βασιλόπιτα σε καλά βουτυρωμένο ταψί (30-32 εκατοστά) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 – 170 βαθμούς, για 50 – 55 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί η βασιλόπιτα, τρυπάμε με ένα μαχαίρι (όπως σε ένα απλό κέικ) και βλέπουμε αν βγαίνει στεγνό.

Μόλις ψηθεί η βασιλόπιτα, αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας.

Δεν ξεχνάμε το φλουρί!

Τips

-Δεν ανοίγουμε τον φούρνο την ώρα που ψήνεται η βασιλόπιτα.

-Επειδή το γλυκό θα φουσκώσει περισσότερο στο κέντρο, προσπαθούμε να τοποθετήσουμε περισσότερο μίγμα στις άκρες του ταψιού, ώστε να πετύχουμε ένα ωραίο, ομοιόμορφο, σχήμα.

Διαβάστε επίσης