• Πορτοκάλι: Δεν είναι μόνο βιταμίνη C

  Πορτοκάλι: Δεν είναι μόνο βιταμίνη C

  Ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού μπορεί να (υπερ)καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες μας σε βιταμίνη C. Το αγαπημένο μας πορτοκάλι όμως, προσφέρει πολύ περισσότερα θρεπτικά στοιχεία στον ανθρώπινο οργανισμό.

 • H «ταπεινή» αλλά πολύτιμη ρίγανη

  H «ταπεινή» αλλά πολύτιμη ρίγανη

  Το άρωμά της είναι μοναδικό. Ίσως γι’ αυτό η φύση να την «σκόρπισε» τόσο απλόχερα, στα βουνά της Ελλάδας και της Μεσογείου. Η ρίγανη είναι «ταπεινή», γαντζώνεται στις πέτρες, δεν ζητάει φροντίδα και προσοχή. Αν όμως της δώσεις… λίγη σημασία, σε ανταμείβει γενναιόδωρα, με την μυρωδιά, την γεύση, τις πολύτιμες βιταμίνες και τις ευεργετικές ιδιότητές της.

 • Αλήθειες και μύθοι για το λεμόνι

  Αλήθειες και μύθοι για το λεμόνι

  Πόση βιταμίνη C έχει το λεμόνι; Απομακρύνει ή όχι τις τοξίνες από τον οργανισμό; Τελικά, το νερό με λεμόνι μας βοηθάει να χάσουμε κιλά; Αλήθειες και μύθοι για το… ξινό αλλά απαραίτητο λεμόνι.

 • Η… δίαιτα του ανανά: Μήπως να την αποφύγετε;

  Η… δίαιτα του ανανά: Μήπως να την αποφύγετε;

  Ο φρέσκος ανανάς είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα και θρεπτικά φρούτα. Πόσες… θερμίδες «κρύβει» όμως η περιβόητη δίαιτα του ανανά; Τελικά, ο ανανάς αδυνατίζει ή πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο;

 • Είναι superfood το αμύγδαλο;

  Είναι superfood το αμύγδαλο;

  Νόστιμο, θρεπτικό και πλούσιο σε βιταμίνες, το αμύγδαλο έχει χαρακτηριστεί ως «superfood της ελληνικής γης» και θεωρείται πολύτιμο συστατικό της διατροφής μικρών και μεγάλων. Ποιες βιταμίνες περιέχει και γιατί κάνει καλό στην υγεία μας;

 • Η μαύρη σοκολάτα ως… αντηλιακό

  Η μαύρη σοκολάτα ως… αντηλιακό

  Ανήκετε σε εκείνους που περνούν ατέλειωτες ώρες στην παραλία «κυνηγώντας» το τέλειο μαύρισμα; Τότε, ίσως ήρθε η ώρα να βάλετε την μαύρη σοκολάτα στην διατροφή σας.