Διαλέξεις υψηλού επιπέδου για τον διαβήτη

Διαλέξεις υψηλού επιπέδου για τον διαβήτη

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις υψηλού επιπέδου, από διακεκριμένους διαβητολόγους, εντός και εκτός Ελλάδας και να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στον δρόμο προς το “Τεχνητό Πάγκρεας”, είχαν οι συμμετέχοντες στο 3ο Φροντιστηριακό Σεμινάριο – Σχολείο για χρήση συσκευών προηγμένης τεχνολογίας στον σακχαρώδη διαβήτη.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Υψηλής Τεχνολογίας στον Σακχαρώδη Διαβήτη, συνδιοργάνωσαν η Ιατρική Εταιρεία Ηρακλείου και το Διαβητολογικό Κέντρο του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Αντλίες ινσουλίνης, συσκευές συνεχούς καταγραφής και παρακολούθησης γλυκόζης αποτέλεσαν το κύριο αντικείμενο του επιστημονικού προγράμματος, ευαισθητοποιώντας τους συμμετέχοντες και προκαλώντας το ενδιαφέρον τους για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

μοσχοβάκης-βενιζέλειο

Γιώργος Μοσχοβάκης: Αναπληρωτής Διοικητής Βενιζελείου Γ.Ν

παππάς

Άγγελος Παππάς: Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου Βενιζελείου Γ.Ν

Ohad Cohen 

Διαλέξεις για την τεχνολογία και τον σακχαρώδη διαβήτη

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, παρουσιάστηκαν περιστατικά καθημερινής κλινικής πρακτικής. Και δόθηκαν απαντήσεις στο κρίσιμο ερώτημα “Πώς η χρήση της τεχνολογίας μπορεί να ωφελήσει τους ασθενείς, αλλά και την θεραπευτική ομάδα, με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς με Σ.Δ. τύπου 1;”.

Ν.Κεφαλογιάννης: Παθολόγος Διαβητολόγος

Ανδριανή Βαζαίου: Παιδίατρος -Ν. Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Έφη Μανδαλάκη: Παθολόγος Διαβητολόγος

Προσκεκλημένοι ομιλητές του σεμιναρίου, εκτός Κρήτης, ήταν η παιδίατρος και υπεύθυνη του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού, Ανδριανή Βαζαίου και ο Pr Ohad Cohen, MD clinical Professor of Medicine at the institute of Endocrinology (Ch. Sheba Medical Center,  Hashomet Tel-Aviv University).

Διαβάστε επίσης