Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον διαβήτη στο Ηράκλειο

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον διαβήτη στο Ηράκλειο

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου, στο πλαίσιο της σειράς μαθημάτων «Σακχαρώδης Διαβήτης: Εφαρμόζοντας τις νέες γνώσεις στην καθημερινή κλινική πράξη», της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μάστιγα της εποχής, με τον επιπολασμό της νόσου στην χώρα μας να ξεπερνάει το 10%, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η παχυσαρκία, η έλλειψη άσκησης, αλλά και η γήρανση του πληθυσμού ενισχύουν την δυναμική της ασθένειας, που αποτελεί την κύρια αίτια θανάτου για 7.000.000 άτομα ετησίως, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη, ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, σε όλο τον κόσμο, αναμένεται να «εκτοξευτεί» σε (περίπου) 550.000.000 (!) ως το 2030.

Διαβήτης και σύγχρονες εξελίξεις

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Ηράκλειο, στις 21 Απριλίου. Στο σεμινάριο, θα συζητηθούν οι σύγχρονες εξελίξεις για την διάγνωση, τις θεραπευτικές επιλογές, την διατροφή, τις οξείες και χρόνιες επιπλοκές του διαβήτη. Εκτός από τις προγραμματισμένες ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων, θα υπάρξει και συζήτηση με το ακροατήριο. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη κατανόηση των θεραπευτικών διλημμάτων.

Δωρεάν συμμετοχή

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Aquila Atlantis». Η εγγραφή είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, μετά την λήξη του σεμιναρίου. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο μοριοδοτείται με Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου εδώ.

Διαβάστε επίσης