Η μαύρη σοκολάτα ως… αντηλιακό

Η μαύρη σοκολάτα ως… αντηλιακό

Ανήκετε σε εκείνους που περνούν ατέλειωτες ώρες στην παραλία «κυνηγώντας» το τέλειο μαύρισμα; Τότε, ίσως ήρθε η ώρα να βάλετε την μαύρη σοκολάτα στην διατροφή σας.

Είναι γνωστό ότι η μαύρη σοκολάτα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την υγεία, αρκεί να καταφέρει κανείς να ελέγξει τις ποσότητες και να μην «φορτωθεί» με… ενοχλητικές θερμίδες. Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα, «φίλος» της καρδιάς και του εγκεφάλου, πολύτιμη για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, αλλά και «ασπίδα» ενάντια στην βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

Ενυδάτωση και προστασία

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι βιοδραστικές ενώσεις – φλαβονόλες που περιέχει η μαύρη σοκολάτα, την «μεταμορφώνουν» σε ένα εξαιρετικής ποιότητας… αντηλιακό. Οι φλαβονόλες προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου (που προκαλούν εγκαύματα), καθώς συμβάλλουν στην καλύτερη ενυδάτωσή του και ενισχύουν την ανθεκτικότητά του απέναντι στην επικίνδυνη ακτινοβολία.

Μαύρη σοκολάτα και για την… ηλιοθεραπεία, λοιπόν, με μέτρο, αλλά χωρίς τύψεις.

“Κλειδί” η ποιότητα της σοκολάτας

Απαραίτητη προϋπόθεση για να απολαύσει κανείς τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας στην υγεία του, είναι να επιλέξει σοκολάτα καλής ποιότητας. Η μαύρη σοκολάτα αποτελείται κατά τουλάχιστον 70% από κακάο (ιδανικά και περισσότερο, ως 99%). Μια σοκολάτα με αυτή την περιεκτικότητα περιέχει, σε σημαντικές ποσότητες, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και ασβέστιο. Τροφοδοτεί, επίσης, τον οργανισμό μας με σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα. Αντιθέτως, σε μια σοκολάτα “φορτωμένη” με γλυκαντικές ουσίες, που δεν έχει υποστεί την σωστή επεξεργασία, τα οφέλη για την υγεία μας σχεδόν εξανεμίζονται.

Διαβάστε επίσης