Από την… Σελήνη στην Κρήτη!

Από την… Σελήνη στην Κρήτη!

Έχει συμπληρώσει 1 έτος, 23 ώρες και 5 λεπτά στο διάστημα, έχει επιλέξει, στο παρελθόν, την Κρήτη για διακοπές και αυτή την περίοδο βρίσκεται στο νησί, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκατάστασης που ακολουθεί, μετά την επιστροφή του στην Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο 48χρονος Ρώσος κοσμοναύτης, Όλεγκ Αρτέμιεφ, επέστρεψε από την δεύτερη διαστημική πτήση του, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στις 5 Οκτωβρίου 2018. Πέρασε το πρώτο στάδιο αποκατάστασης στην ιατρική βάση του Διαστημικού Κέντρου Star City, στα περίχωρα της Μόσχας και συνεχίζει το πρόγραμμά του στο Ηράκλειο, στις εγκαταστάσεις του «Aegeo Spa».

Ο Όλεγκ Αρτέμιεφ είναι ο 7ος κοσμοναύτης (από το 2015 μέχρι σήμερα) που επιλέγει για την αποκατάστασή του την Κρήτη. Μαζί του στο νησί είναι η σύζυγός του, Άννα, ο 7χρονος γιος τους, Σαβέλι και η κόρη τους, η μικρή Ανφίσα. Ο Ρώσος κοσμοναύτης συνοδεύεται, επίσης, από ειδικό γιατρό διαστημικού πληρώματος, προσωπικό γυμναστή – προπονητή και από τον ειδικό γιατρό – εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Ιατρικών – Βιολογικών Προβλημάτων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Μιχαήλ Ποτάποφ.

Ποιος είναι ο Όλεγκ Αρτέμιεφ

Γεννημένος στις 28 Δεκεμβρίου 1970, στην Ρίγα της Λετονίας, σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Ταλίν και στο Bauman Moscow State Technical University και εκπαιδεύτηκε, για δύο χρόνια, στο Gagarin Cosmonaut Training Center. Συμμετείχε σε σημαντικά επιστημονικά πειράματα, όπως το project «Mars-500» και πέρασε 169 ημέρες στο διάστημα, για τις ανάγκες της αποστολής «Expedition 39/40».

Το 2016, ο Όλεγκ Αρτέμιεφ τιμήθηκε με τον τίτλο «Ήρωας της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Και τον Μάρτιο του 2018, «πέταξε» ξανά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στο πλαίσιο της αποστολής «Expedition 55/56», ως επικεφαλής του Soyuz MS-08. Επέστρεψε στην Γη στις 5 Οκτωβρίου 2018.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης «ανεβάζει» υλικό από τα… ταξίδια του στο διάστημα, στην σελίδα που διατηρεί στο youtube. Δείτε περισσότερα εδώ.

Χθες, βρέθηκε στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, μαζί με την οικογένειά του και συνομίλησε με παίκτες, προπονητή και στελέχη του ΟΦΗ. 

Διαβάστε επίσης