Διευθυντής σχολείου και πρωταθλητής στο Τάε Κβο Ντο!

Διευθυντής σχολείου και πρωταθλητής στο Τάε Κβο Ντο!

Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μοχού, Γιώργος Πυνηρτζής, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο, στο Ταλίν της Εσθονίας. «Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους μαθητές μου. Να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν» λέει ο ίδιος στο kritimono.

Ο 55χρονος διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μοχού, Γιώργος Πυνηρτζής, ταξίδεψε στο Ταλίν με την Εθνική Ομάδα Τάε Κβο Ντο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Gold, 3 dan στα tul βετεράνων και πανηγύρισε σηκώνοντας ψηλά την ελληνική σημαία. «Δεν είχα λάβει μέρος ποτέ σε αγώνες τέτοιου επιπέδου. Ασχολούμαι με το Τάε Κβο Ντο εδώ και 12 χρόνια, ερασιτεχνικά. Πήγα στο Ταλίν με στόχο μια καλή πορεία. Ήθελα να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να στείλω ένα θετικό μήνυμα στους μαθητές μου. Τελικά, βρέθηκα στο βάθρο! Ήταν μεγάλη τιμή, μεγάλη συγκίνηση για εμένα, να βρίσκομαι εκεί κρατώντας την ελληνική σημαία. Να προβάλω την χώρα μου, την Κρήτη και τον Μοχό» αναφέρει στο kritimono ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μοχού.

διευθυντής-γενικού-λυκείου-μοχού-στο-βάθρο

Προετοιμασία

Η προετοιμασία για τους αγώνες κράτησε αρκετούς μήνες. «Δύο φορές την εβδομάδα, ήμουν στον Άγιο Νικόλαο για προπονήσεις. Ήθελε μεγάλη προσπάθεια, κόπο, πίεση, δεν ήταν απλό. Αλλά το συναίσθημα που σου αφήνει μια τέτοια επιτυχία δεν συγκρίνεται με τίποτα. Ο αθλητισμός, για εμένα, είναι τρόπος ζωής. Είμαι γυμναστής και μηχανολόγος, έχω λοιπόν μια ιδιαίτερη αγάπη στον αθλητισμό. Στους φίλους και γνωστούς που με ρωτούν, λέω ότι περνάω… δεύτερη εφηβεία!». Η διάκριση του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Μοχού είναι, τις τελευταίες ημέρες, το… κύριο θέμα συζήτησης για τους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου. «Το βέβαιο είναι ότι όλοι νιώθουν πιο ασφαλείς, ξέρουν ότι υπάρχει κάποιος που θα τους προστατεύσει, σε μια δύσκολη στιγμή!» λέει, γελώντας, ο κ. Πυνηρτζής.

πυνυρτζής-χάλκινο-μετάλλιο-τάε-κβο-ντο

«Να βάζουν στόχους τα παιδιά»

«Αυτή, ασφαλώς, είναι η αστεία πλευρά της ιστορίας. Υπάρχει και η σοβαρή πλευρά, το μήνυμα προς τα παιδιά. Να αγαπούν τον αθλητισμό, να πιστεύουν στον εαυτό τους. Να βάζουν στόχους, να προσπαθούν και να τους πετυχαίνουν. Αυτό είπα στους μαθητές μου, αλλά και στις κόρες μου, στις οποίες αφιέρωσα το μετάλλιο» σημειώνει ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μοχού.

διευθυντής-σχολείου-χάλκινο-μετάλλιο-τάε-κβο-ντο

Διακρίσεις για την εθνική ομάδα

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο, η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας κατέλαβε την 3η θέση ανάμεσα σε 33 χώρες. Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 αθλητές. Διακρίθηκαν, επίσης, ο Ανδρέας Τζανίδης (μαθητής στο ΓΕΛ Γουβών) που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του και το χάλκινο στο ομαδικό αγώνισμα «SelfDefenseJunior» και οι Ευστάθιος Γραφανάκης και Ιωάννης Γεροντής, που ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Οι αθλητές που διακρίθηκαν βάζουν… πλώρη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο, στην Λευκορωσία.

Διαβάστε επίσης