Ένας φοιτητής… 84 ετών στην Λότζια

Ένας φοιτητής… 84 ετών στην Λότζια

Ο 84χρονος Δημήτρης Μουδατσάκης, που συμμετείχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και είναι πλέον… φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στο Ρέθυμνο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, στην Λότζια.

Ο συνταξιούχος τυπογράφος, Δημήτρης Μουδατσάκης, 84 ετών, ετοιμάζεται για τα πρώτα μαθήματά του ως φοιτητής, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. «Ήταν ένα όνειρο, ένας στόχος ζωής» είπε ο 84χρονος φοιτητής στον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, που τον υποδέχθηκε στην Λότζια, προκειμένου να τον συγχαρεί για την επιτυχία του.

«Και… μεταπτυχιακός φοιτητής!»

«Ένιωσα την υποχρέωση να συγχαρώ τον συμπολίτη μας, κ. Μουδατσάκη, ένα ζωντανό παράδειγμα της δια βίου μάθησης, την οποία και εμείς, ως δήμος Ηρακλείου, πρεσβεύουμε και προωθούμε. Η δικαίωση των προσπαθειών του κ. Μουδατσάκη είναι η απόδειξη ότι τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Και ότι με δουλειά και επιμονή, όλα μπορούν να συμβούν. Του εύχομαι να είναι γερός και δυνατός. Και – γιατί όχι – να γίνει και μεταπτυχιακός!» ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Ο 84χρονος φοιτητής, Δημήτρης Μουδατσάκης, εμφανίστηκε χαρούμενος και συγκινημένος για την επιτυχία του. Και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους καθηγητές του, στο Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου. Ο κ. Μουδατσάκης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο, όταν ήταν έφηβος, προκειμένου να εργαστεί και να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του. Έγινε τυπογράφος, κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, απέκτησε παιδιά και εγγόνια, βγήκε στην σύνταξη και αποφάσισε να επιστρέψει στα θρανία, για να ολοκληρώσει αυτό που… άφησε στην μέση.

«Η μόρφωση διαμορφώνει τον χαρακτήρα μας» συνηθίζει να λέει ο ίδιος, που με την «δίψα» του για μάθηση και για ζωή έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, σε μικρούς και μεγάλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 84χρονος θα συναντήσει στο πανεπιστήμιο την… εγγονή του, που βρίσκεται στο 3ο έτος σπουδών.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, χάρισε στον 84χρονο φοιτητή το βιβλίο «Ο Κρητικός Πόλεμος». Στην συνάντηση παραβρέθηκε και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Καναβάκη.

Διαβάστε επίσης