Magic de Spell: «Μην δολοφονείτε το παιδί μέσα σας…»

Magic de Spell: «Μην δολοφονείτε το παιδί μέσα σας…»

Αντί εισαγωγής, τα σπουδαία: Οι Magic de Spell ετοιμάζουν live δίσκο! Και τα ευχάριστα: Οι Magic de Spell κατεβαίνουν στην Κρήτη για δύο live, σε Ηράκλειο (9/11) και Χανιά (10/11)!

Και λίγο πριν ανέβουν στην σκηνή, μιλούν στο kritimono για το παιδί που κρύβουμε μέσα μας και πρέπει να παραμείνει ζωντανό, το μέλλον της ελληνικής ροκ σκηνής, τους ανθρώπους που «ψάχνουν πάντα την αλήθεια», τα νέα τραγούδια που ετοιμάζουν και τους φίλους τους, που… σιχαίνονται την ακινησία.

Έρχεστε στην Κρήτη για δύο live, σε Ηράκλειο και Χανιά. Τι θα παρουσιάσετε;

Απλά, μια rock’n’roll παράσταση. Ένα live «εφ’ όλης της ύλης». Τα γνωστά μας τραγούδια από τα 90’s μέχρι σήμερα, κάποιες συγκεκριμένες «πειραγμένες» διασκευές, καθώς και κομμάτια από τον τελευταίο μας δίσκο «Πρόγονε πίθηκε, εσύ τι λες;». Αλλά και το πρόσφατο single «Γιάννη…».

Είστε σε μια πολύ δημιουργική περίοδο, με νέο τραγούδι, ένα εξαιρετικό video clip, συναυλίες… Ένα συγκρότημα με ιστορία 38 ετών, πώς κρατάει αναμμένη την «φλόγα»;

Είμαστε ικανοποιημένοι με την κυκλοφορία του νέου μας single «Γιάννη…». Τόσο για την αποδοχή που έτυχε, όσο και για το video clip που δημιούργησε για μας ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης, στο οποίο μας έκαναν την τιμή να συμμετέχουν προσωπικότητες της σκηνής, όπως οι Δημήτρης Πουλικάκος, Οδυσσέας Γαλανάκης, Γρηγόρης Κλιούμης, Δημήτρης Μητσοτάκης, ο φωτογράφος Ηλίας Μωραΐτης και άλλοι. Η φλόγα κρατιέται αναμμένη μέσα σε κάθε άνθρωπο, αρκεί να μην δολοφονήσει το παιδί που κρύβει μέσα του.

Πώς είναι να τραγουδούν στις συναυλίες σας το «Sarajevo» ή το «Νίψον Ανομήματα» νέα παιδιά, 18-19 ετών, που όταν ακούστηκαν για πρώτη φορά αυτά τα κομμάτια δεν είχαν γεννηθεί; Τι συναισθήματα σας προκαλεί το γεγονός ότι τα τραγούδια σας ενώνουν «ροκάδες» (και όχι μόνο) από διαφορετικές γενιές;

Μερικά τραγούδια έχουν γίνει διαχρονικά. Όχι μόνο αυτά που αναφέρθηκαν, αλλά τραγούδια από ολόκληρη την ελληνική ροκ σκηνή, που άφησε το αποτύπωμά της στον χρόνο και συνεχίζει να δημιουργεί. Άλλωστε, οι άνθρωποι ψάχνουν πάντα το αληθινό, ανεξάρτητα από την εποχή και την χρονική συγκυρία. Όσο για τα συναισθήματα που μας δημιουργούνται, είναι ισχυρά και μοναδικά.

Πριν από λίγο καιρό, συναντηθήκατε στην σκηνή με τα Υπόγεια Ρεύματα και τους Δημήτρη Μητσοτάκη – Παναγιώτη Κατσιμάνη, από τους Ενδελέχεια. Μια συνάντηση βγαλμένη από την «χρυσή» εποχή του ελληνικού ροκ. Μπορεί η ελληνική ροκ σκηνή να ανακάμψει, να ξαναζήσει… μεγάλες στιγμές;

Ζούμε χρόνια που οι άνθρωποι χρειάζονται την αισθητική και την κοινωνική παρέμβαση, που μόνο αυτή η σκηνή μπορεί να δώσει. Εγγύηση για το ότι η σκηνή θα ανακάμψει, είναι οι πολλές νέες αξιόλογες μπάντες, που είναι έτοιμες να προκαλέσουν ρωγμή στο σημερινό κατεστημένο.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το επόμενο διάστημα;

Ετοιμάζουμε δύο νέα τραγούδια. Το πρώτο πάνω σε στίχους του Σταμάτη Μεσημέρη. Θα συμπεριληφθεί σ’ ένα δίσκο αφιερωμένο στην μνήμη του, που επιμελείται ο φίλος του, Γιάννης Γιοκαρίνης και υπογράφει τις μουσικές. Το δεύτερο τραγούδι είναι μελοποίηση του «Είμαι»,  του Ιάσωνα Σταυράκη. Το ποίημα αυτό κέρδισε το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο ποίησης μέσα στην χρονιά που μας πέρασε.  Στο πρόγραμμα είναι, επίσης, συναυλίες και επιτέλους, μετά από 38 χρόνια πορείας, ένας live δίσκος που ήδη ηχογραφείται!

Τελικά, μετά από όλο αυτό το «ταξίδι» που έχετε κάνει ως τώρα, εσάς ποιοι είναι οι φίλοι σας;

Οι φίλοι μας «κάνουν τραμπάλα στις ταράτσες ετοιμόρροπων σπιτιών». Κόντρα στην παθητική ακινησία του τοπίου.

*(Φωτογραφίες: Ηλίας Μωραΐτης. Ευχαριστούμε τους Magic de Spell για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού).

*Οι Magic de Spell θα εμφανιστούν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στην μουσική σκηνή «Bofor», στο Ηράκλειο. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 22:30. Είσοδος 8€. Δείτε περισσότερα εδώ.

*Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, οι Magic de Spell θα παίξουν στα Χανιά, στο «Βυρσοδεψείο». Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης