• Στις πολύχρωμες Αρχάνες…

  Στις πολύχρωμες Αρχάνες…

  Οι Αρχάνες είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά χωριά της Κρήτης. Φύση, ιστορία, παράδοση, γεύσεις και πολιτισμός «συμβιώνουν» αρμονικά, με φόντο τα προσεγμένα σπίτια, τις εκκλησιές και τα καταπράσινα παρτέρια…

 • Μια βόλτα στον Κούλε…

  Μια βόλτα στον Κούλε…

  Πόλος έλξης για ντόπιους και επισκέπτες, το ενετικό φρούριο Κούλες είναι το σύμβολο της πόλης του Ηρακλείου. Χρώματα, ιστορία και ομορφιά «συναντιούνται» στο «φρούριο της θάλασσας», που στέκεται εδώ και αιώνες στην είσοδο του ενετικού λιμανιού.

 • «Ναΐσκοι Μνήμης» στον Κούλε

  «Ναΐσκοι Μνήμης» στον Κούλε

  Σε εξέλιξη είναι η έκθεση σύγχρονης τέχνης της Άννας Σαλούστρου, με τίτλο «Ναΐσκοι Μνήμης», δίπλα στο φρούριο του Κούλε. Η έκθεση, με τα πλωτά εκκλησάκια, είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες.

 • Ο μικρός Άγιος Μηνάς

  Ο μικρός Άγιος Μηνάς

  Δίπλα στον επιβλητικό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, πολιούχου και προστάτη του Ηρακλείου, στέκεται «ταπεινός» ο μικρός ναός του Αγίου Μηνά και της Παντάνασσας.

 • Κέρασαν μυζηθρόπιτες και παραδοσιακό γιαούρτι

  Κέρασαν μυζηθρόπιτες και παραδοσιακό γιαούρτι

  Ανάρπαστες έγιναν οι μυζηθρόπιτες που ετοίμασε ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Αρχανών, στην κουζίνα του «Heraklion Gastronomy 2018». Οι λαχταριστές μυζηθρόπιτες συνδυάστηκαν με μέλι και παραδοσιακό γιαούρτι.

 • «Heraklion Gastronomy 2018»: Πήραν… φωτιά τα τηγάνια!

  «Heraklion Gastronomy 2018»: Πήραν… φωτιά τα τηγάνια!

  Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, που έσπευσαν να «εξερευνήσουν» τα προϊόντα της Κρήτης και να δοκιμάσουν τις σπεσιαλιτέ γνωστών σεφ, ξεκίνησε το φεστιβάλ «Heraklion Gastronomy 2018».