• Ο Κρητικός ήρωας, στρατηγός, Ιωάννης Αλεξάκης

  Ο Κρητικός ήρωας, στρατηγός, Ιωάννης Αλεξάκης

  Ο ήρωας στρατηγός, Ιωάννης Αλεξάκης, από το Λασίθι, που το 1912 μπήκε πρώτος στην Θεσσαλονίκη κατά την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους. Ο ηρωισμός του στο πεδίο της μάχης, η συνεργασία με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και το σπουδαίο συγγραφικό έργο του.

 • «Δεν περιμέναμε τον Κάρολο για να κάνουμε την δουλειά μας…»

  «Δεν περιμέναμε τον Κάρολο για να κάνουμε την δουλειά μας…»

  Τι άφησε, τελικά, η επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, στην Κνωσό και τις Αρχάνες; Έχουν δίκιο όσοι… παρακαλούν να επιστρέψει, επειδή «για τον Κάρολο έγιναν όλα τα έργα… μαζεμένα;» Υπάρχει άλλος δρόμος για τον τουρισμό της Κρήτης; Λύνει ή δημιουργεί προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση ο «Κλεισθένης»; Θα είναι ξανά υποψήφιος; Ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων, Εμμανουήλ Κοκοσάλης ανοίγει τα χαρτιά του.

 • Δίνει «ζωή» στο ξύλο, στο πάρκο Γεωργιάδη

  Δίνει «ζωή» στο ξύλο, στο πάρκο Γεωργιάδη

  Ο 52χρονος καλλιτέχνης, Νίκος Μάνεσης, «σκαλίζει» την μορφή του Ικάρου, σε έναν τεράστιο κορμό ευκαλύπτου. «Είναι ο Ίκαρος, λίγο πριν τον προδώσουν τα φτερά του. Σκεπτικός, σαν να γνωρίζει την μοίρα του» λέει στο kritimono, πριν ξαναπιάσει τον τροχό για να συνεχίσει το έργο του.

 • Ο «θρυλικός» Δασκαλογιάννης που έγδαραν ζωντανό οι Τούρκοι

  Ο «θρυλικός» Δασκαλογιάννης που έγδαραν ζωντανό οι Τούρκοι

  Σαν σήμερα, 17 Ιουνίου 1771, ο Ιωάννης Βλάχος ή Δασκαλογιάννης βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των Τούρκων. Η επανάσταση στα Σφακιά, η ηρωική αντίσταση και η θυσία του Δασκαλογιάννη, που άναψε την «φλόγα» της ελευθερίας στην Κρήτη.

 • Η μεγάλη ευκαιρία του Θανάση Ντίνα

  Η μεγάλη ευκαιρία του Θανάση Ντίνα

  Τον Ιανουάριο του 2103, ο Θανάσης Ντίνας πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, ως ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Η συνέχεια δεν ήταν αυτή που είχε ονειρευτεί. Στα 29 του, ως παίκτης του ΟΦΗ, έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Εκεί που, με βάση το ταλέντο του, ανήκει…

 • Ένας ήρωας 100 ετών…

  Ένας ήρωας 100 ετών…

  Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τιμήθηκε, σήμερα, στο Ηράκλειο η 77η επέτειος της Μάχης της Κρήτης. Στεφάνι κατέθεσε και ο 100χρονος Γιώργος Παλαιάκης, που πολέμησε και τραυματίστηκε στην Μάχη της Κρήτης.