• Ένας ήρωας 100 ετών…

  Ένας ήρωας 100 ετών…

  Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τιμήθηκε, σήμερα, στο Ηράκλειο η 77η επέτειος της Μάχης της Κρήτης. Στεφάνι κατέθεσε και ο 100χρονος Γιώργος Παλαιάκης, που πολέμησε και τραυματίστηκε στην Μάχη της Κρήτης.

 • Διευθυντής σχολείου και πρωταθλητής στο Τάε Κβο Ντο!

  Διευθυντής σχολείου και πρωταθλητής στο Τάε Κβο Ντο!

  Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μοχού, Γιώργος Πυνηρτζής, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο, στο Ταλίν της Εσθονίας. «Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους μαθητές μου. Να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν» λέει ο ίδιος στο kritimono.

 • «Να προσπαθήσουμε περισσότερο για το ελαιόλαδο»

  «Να προσπαθήσουμε περισσότερο για το ελαιόλαδο»

  Η Κρήτη εξακολουθεί να κρατάει τα «σκήπτρα» της παραγωγής ελαιολάδου στην χώρα μας και παραμένει ένας από τους πιο δυνατούς «παίκτες» παγκοσμίως. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός μεγαλώνει και η τεχνολογία κάνει… άλματα. «Δεν παράγουμε πια το καλύτερο λάδι στον κόσμο. Οι ανταγωνιστές τρέχουν και εμείς μένουμε στάσιμοι» λέει ο πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου και α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Φραγκάκης.

 • «Χρυσή» χρονιά για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

  «Χρυσή» χρονιά για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

  Με τους 250.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, ως το τέλος του 2018, «φλερτάρει» το Ηράκλειο, που διανύει μία από τις καλύτερες χρονιές του, στον τομέα της κρουαζιέρας. «Περιμένουμε σημαντική αύξηση. Το Ηράκλειο ενισχύει την θέση του στον χάρτη της κρουαζιέρας» λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), Απόλλων Φιλιππής.

 • Νικητής στον μαραθώνιο του Βορείου Πόλου

  Νικητής στον μαραθώνιο του Βορείου Πόλου

  Ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος, (υπερ)αθλητής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, έκοψε πρώτος το νήμα στον Μαραθώνιο του Βορείου Πόλου (North Pole Marathon) και πανηγύρισε κρατώντας την ελληνική σημαία.

 • Ο πρωτεργάτης της κρητικής αρχαιολογίας

  Ο πρωτεργάτης της κρητικής αρχαιολογίας

  Η ζωή και το έργο του αρχαιολόγου, ιστορικού, φιλόλογου και λαογράφου, Στέφανου Ξανθουδίδη, που έβαλε τα θεμέλια της αρχαιολογικής έρευνας στην Κρήτη. Η πορεία του στον χώρο της αρχαιολογίας και των γραμμάτων, η «κληρονομιά» που άφησε στις επόμενες γενιές και η αγάπη του για την Κρήτη και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.