• Απονομή του βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» στην Κλαίρη Μιτσοτάκη

  Απονομή του βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» στην Κλαίρη Μιτσοτάκη

  Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου θα δοθεί το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» στην πεζογράφο, μεταφράστρια και δοκιμιογράφο, Κλαίρη Μιτσοτάκη. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου (20:00).

 • Ένας φοιτητής… 84 ετών στην Λότζια

  Ένας φοιτητής… 84 ετών στην Λότζια

  Ο 84χρονος Δημήτρης Μουδατσάκης, που συμμετείχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και είναι πλέον… φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στο Ρέθυμνο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, στην Λότζια.

 • Ο Κρητικός ήρωας, στρατηγός, Ιωάννης Αλεξάκης

  Ο Κρητικός ήρωας, στρατηγός, Ιωάννης Αλεξάκης

  Ο ήρωας στρατηγός, Ιωάννης Αλεξάκης, από το Λασίθι, που το 1912 μπήκε πρώτος στην Θεσσαλονίκη κατά την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους. Ο ηρωισμός του στο πεδίο της μάχης, η συνεργασία με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και το σπουδαίο συγγραφικό έργο του.

 • «Δεν περιμέναμε τον Κάρολο για να κάνουμε την δουλειά μας…»

  «Δεν περιμέναμε τον Κάρολο για να κάνουμε την δουλειά μας…»

  Τι άφησε, τελικά, η επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, στην Κνωσό και τις Αρχάνες; Έχουν δίκιο όσοι… παρακαλούν να επιστρέψει, επειδή «για τον Κάρολο έγιναν όλα τα έργα… μαζεμένα;» Υπάρχει άλλος δρόμος για τον τουρισμό της Κρήτης; Λύνει ή δημιουργεί προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση ο «Κλεισθένης»; Θα είναι ξανά υποψήφιος; Ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων, Εμμανουήλ Κοκοσάλης ανοίγει τα χαρτιά του.

 • Δίνει «ζωή» στο ξύλο, στο πάρκο Γεωργιάδη

  Δίνει «ζωή» στο ξύλο, στο πάρκο Γεωργιάδη

  Ο 52χρονος καλλιτέχνης, Νίκος Μάνεσης, «σκαλίζει» την μορφή του Ικάρου, σε έναν τεράστιο κορμό ευκαλύπτου. «Είναι ο Ίκαρος, λίγο πριν τον προδώσουν τα φτερά του. Σκεπτικός, σαν να γνωρίζει την μοίρα του» λέει στο kritimono, πριν ξαναπιάσει τον τροχό για να συνεχίσει το έργο του.

 • Ο «θρυλικός» Δασκαλογιάννης που έγδαραν ζωντανό οι Τούρκοι

  Ο «θρυλικός» Δασκαλογιάννης που έγδαραν ζωντανό οι Τούρκοι

  Σαν σήμερα, 17 Ιουνίου 1771, ο Ιωάννης Βλάχος ή Δασκαλογιάννης βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των Τούρκων. Η επανάσταση στα Σφακιά, η ηρωική αντίσταση και η θυσία του Δασκαλογιάννη, που άναψε την «φλόγα» της ελευθερίας στην Κρήτη.